A The Seaweed Company kiváló minőségű tengeri moszat termékek fejlesztésére specializálódott, beleértve az állati takarmánykiegészítőket, élelmiszeripari termékeket és biostimulánsokat.

ÜGYFELÜNKRŐL

A 2018-ban alapított The Seaweed Company kiváló minőségű tengeri algatermékek, köztük takarmánykiegészítők, élelmiszerek és biostimulánsok fejlesztésére szakosodott. A vállalat saját hínárfarmokkal rendelkezik Írországban, Marokkóban, Indiában és Hollandiában – hamarosan Grönlandon.

seaweed 300x300

MITSUBA PACKSHOTS LINEUP 620x390 1

The Seaweed Company – egy példa a termékekre, a szerves fehérjék, cukrok és rostok ideális forrása. A tengeri moszat emellett sokféle vitamint, ásványi anyagot és bioaktív összetevőt tartalmaz, így többféle felhasználásra is alkalmas.

Zeewaar Google earth datalogger deployement 2022 1 620x349 1

Zeewaar, az Oosterschelde Nemzeti Parkban egyedülálló helyen található első hollandiai, ökológiai tanúsítvánnyal rendelkező hínárfarm.

MEGOLDANDÓ PROBLÉMA / FELADAT

Az ültetvények körülményeinek ismerete döntő fontosságú a megfelelő növényfajok kiválasztásához, amelyek jól fejlődnek az adott tengeri farmon. A Seaweed Company olyan hőmérséklet-felügyeleti rendszert keresett, amely hosszú távú információkat szolgáltatna számukra az egyik farmjukon uralkodó körülményekről.

A fő követelmény az volt, hogy vízálló hőmérséklet-naplózókkal rendelkezzenek, amelyek elemmel működnek a zord környezetben – sós tengervíz és széles hőmérsékleti tartományok között. Ezenkívül az ügyfél távoli hozzáférést kívánt biztosítani a tengeri farmon lévő érzékelők által mért hőmérsékleti értékekhez. Az adatokat néhány évig tárolni kell a platformon, hogy az ültetvények tervezéséhez megfelelő inputot szolgáltassanak.

datalogger installation 1 2022 1 620x319 1
Tengeri moszatfarm – az egyik Efento Loggers egyik helyét piros színnel jelöltük.

A projekt legnagyobb kihívása az volt, hogy olyan eszközöket találjunk, amelyek ellenállnak a zord körülményeknek – tengervíz és szélsőséges hőmérséklet-változásoknak. Ezenkívül az eszközöknek hosszú ideig kell akkumulátorral működniük.

MEGOLDÁS

A vállalat úgy döntött, hogy az Efento NB-IoT eszközökön és az Efento Cloud platformon alapuló felügyeleti rendszert vezet be.
Az IP67-es házba épített NB-IoT adatgyűjtők a sós tengervíz korróziós hatásainak ellenálló, dedikált hőmérséklet-szondákkal vannak felszerelve. Az adatrögzítők Deutsche Telekom SIM-kártyákkal vannak felszerelve, amelyek a roaming megállapodásoknak köszönhetően Európa-szerte biztosítják a csatlakozást. A készülékek az adatokat meghatározott időközönként az NB-IoT hálózatot használva küldik el az Efento Cloudnak – ez egy energiafogyasztásra optimalizált technológia, amely tökéletes a vezeték nélküli érzékelők számára. Ennek köszönhetően az eszközök akár néhány évig is működhetnek akkumulátorral.

20221013 150159 620x349 1

Efento NB-IoT adatrögzítő érzékelők IP67-es házban, bójákra szerelve a tengeri farmon

20221013 150151 620x349 1

Efento NB-IoT adatrögzítő érzékelők IP67-es házban, bójákra szerelve a tengeri farmon

Temperature recorder probe resistant to corrosion 549x620 1

Az Efento hőmérséklet adatrögzítők víz- és vízállóságú szondákkal vannak felszerelve, amelyek kifejezetten a tengervízben való használatra szolgálnak.

Az Efento NB-IoT adatrögzítő érzékelők által végzett méréseket az Efento Cloudra – egy felhőplatform – továbbítja, amely összegyűjti az érzékelő adatait, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megjelenítsék azokat, reagáljanak a hőmérséklet-változásokra, és jelentéseket készítsenek a kiválasztott időszakokról.

Az Efento Cloud egy felhőalapú platform, amely gyors skálázhatóságot, biztonságot és adatbiztonságot biztosít. A platformot az Efento csapata frissíti és felügyeli, ami nyugalmat biztosít az ügyfelek és a felhasználók számára. Az adatokról folyamatosan biztonsági mentés készül egy, a fő szerverektől eltérő földrajzi helyen található adatközpontban, hogy az adatok mindig elérhetőek legyenek az ügyfelek számára.

A felhasználók egy webes panelen keresztül vagy az ingyenes Efento mobilalkalmazással férhetnek hozzá az adatokhoz.

EREDMÉNYEK

Az Efento rendszernek köszönhetően a Seaweed Company folyamatosan nyomon tudja követni a hínárfarm hőmérsékletét, és ennek köszönhetően meg tudja tervezni, hogy milyen növényi fűszerfajok fognak jól fejlődni az adott környezetben. Mivel a készülékek vezeték nélküliek és akkumulátorral működnek, a telepítés gyors és egyszerű volt.

the seaweed company