KÉNYELMES MUNKAKÖRÜLMÉNYEK
A hőmérséklet, a páratartalom és a levegő minősége ellenőrzés alatt áll

Hogyan válasszuk ki a megfelelő hőmérsékletet és páratartalmat a helyiségekben?

A hőmérsékletet és a páratartalmat elsősorban a helyiség rendeltetésétől függően kell megválasztani. Feltételezzük, hogy az emberek számára 20-23°C, a páratartalom pedig 40-60%. Ezek az értékek az épület és a benne lévő tárgyak, például bútorok, könyvek és szövetek számára is biztonságosak.

Az adatrögzítők pontosak és megbízhatóak, tartósak és könnyen karbantarthatók.

Biztonságos szoftver titkosított kapcsolatokkal – több mint 300 nagyobb telepítésben bizonyított, közel 1000 érzékelővel.

A Cloud használatáért nincs előfizetési díj.

Gyártói garancia 2 év.

GYORS ÉS EGYSZERŰ MEGVALÓSÍTÁS
Felügyeleti rendszer előfizetési díjak nélkül.

A rendszer különböző fizikai értékeket mérő Efento vezeték nélküli érzékelőkből és az Efento Cloud platformból áll.

A platform a teljes rendszer “agya”: tárolja az adatokat, döntéseket hoz az SMS / e-mail értesítések küldéséről, és mérési jelentéseket készít.
A platformhoz a világ bármely pontjáról lehet hozzáférni. Csak egy számítógépre, okostelefonra vagy táblagépre van szükséged egy ingyenes mobilalkalmazással.

Az Efento Cloud használatához licenckulcsra van szükség. Érzékelőnként ötévente kell a licencdíjat megfizetni. Garantáljuk, hogy a licencdíj ára nem emelkedik.

Hőmérséklet és páratartalom

A 20-22˚C közötti hőmérséklet – ebben a tartományban az értékek úgynevezett termikus kényelmet nyújtanak az embernek – olyan állapotot, amelyben nem érez meleget vagy hideget. Ennek a hőmérsékletnek keverékekben, otthonokban vagy irodákban kell érvényesülnie. A túl alacsony hőmérséklet kényelmetlenséget, túl sok álmosságot okoz. Ez alól a szabály alól kivétel a hálószoba, ahol a hőmérséklet alacsonyabb lehet (18-20˚C).

A páratartalom a 30-65% tartományban van – ez kényelmes tartomány az emberek számára, emellett biztonságos az épületben lévő tárgyak és maga az épület számára. A túl magas páratartalom a penész, a gombák és a vírusok kifejlődését okozza és káros hatással van mind a bent tartózkodó emberekre, mind magára az épületszerkezetre. Viszont a túl alacsony páratartalom a bőr kiszáradását, légzési nehézségeket és kényelmetlenséget okoz, de nincs káros hatása az épületre.

Termékek:

Beltéri levegőminőség

Illékony szerves vegyületek (VOC) – ezek olyan anyagok, amelyek melléktermékként fordulnak elő a helyiségekben használt termékekből, például festékek, oldószerek, tisztítószerek, légfrissítők, festékek stb. Ezek az anyagok károsak az egészségre, ami többek között szédülést és rossz közérzetet okozhat. Szobahőmérsékleten ezek a vegyületek a levegőbe kerülnek és az emberek belélegzik azokat. Az illékony vegyületek koncentrációját folyamatosan ellenőrizni kell és nem haladhatja meg az ajánlott normákat.

Termékek:

Szerver helyiségek, irattárak, kazánhelyiségek

Az érzékelők segítségével ellenőrizhető az eszközök helyes működése. Ennek köszönhetően lehetőség van monitorozásra, pl. az adalékanyagok, szivattyúk vagy légkondicionálók helyes működése, valamint a kazánok és csövek vízhőmérsékletének felügyelete. Felügyelhető a vízfolyásnak kitett helyiségek, például szervertermek, archívumok stb. A vízszivárgás érzékelő elhelyezése bennük lehetővé teszi az azonnali reakciót, ha szivárgást észlelnek. Az érzékelő által küldött riasztást közvetlenül SMS-ben vagy e-mailben küldik el, ami lehetővé teszi a gyors reagálást. A vészhelyzeti üzenetek közvetlenül az épület vezetőjéhez vagy egy technikuscsapathoz irányíthatók, akik a lehető legrövidebb időn belül elháríthatják a hibát.

Termékek:

Térfigyelés

A vendégek / ügyfelek jelenléte a társaságban – az ajtónál lévő mérők használata lehetővé teszi az épületbe vagy az egyes helyiségekbe belépők / kilépők számának pontos mérését. Értékesítő cégek számára létrehozhat statisztikákat, amelyek bemutatják az üzletbe belépő és a vásárló vásárlók közötti kapcsolatot.

Parkolóhelyek száma – az impulzusszámlálók használatával távolról vezérelhetik a parkolóhelyek számát, így tudják pontosan, hogy hány szabad vagy foglalt hely van.

Termékek:

Enegiafogyasztás

A vezeték nélküli érzékelők használata ingatlanokban energiatakarékos modellek felépítését teszi lehetővé. A hőmérséklet- páratartalom- és levegőminőség-érzékelők és a mérők használatával végzett átfogó felügyeleti rendszer vezeték nélküli hálózatot hozhat létre, amely lehetővé teszi a költségek ellenőrzését és az ingatlanok felügyeletét.

A médiafogyasztás ellenőrzése számlázási célokra – az épület tulajdonosai és az ingatlankezelők, akik számára az energiafogyasztás csökkentése a prioritás, azaz a fűtéssel és a rendszer biztonságával kapcsolatos költségek csökkentése során mérlegelni kell a monitoring rendszer használatának lehetőségét és az épületek távoli energiagazdálkodását. Az elektromos impulzusszámlálók használata lehetővé teszi az energiafogyasztás távfelügyeletét. A Bluetooth Low Energy technológiában dolgozó mérők kilowattórában számolják a felhasználást és elmentik azokat a memóriájukba, majd az Efento Gateway segítségével adatokat küldenek az Efento Cloud platformra. Ez lehetővé teszi az áramfogyasztás figyelemmel kísérését és a változásokra való folyamatos reagálást. Például, amikor a légkondicionálót bekapcsolják a helyiségben és kinyitjuk az ablakokat, akkor a klímaberendezés működése miatt és ezáltal nagyobb energiafogyasztás erőteljesen megnő. A megnövekedett fogyasztást az érzékelő regisztrálja és erről értesítést kapunk.
Hasonló a helyzet a víz esetében is, a víz impulzusszámlálója figyeli állandó áramlását. Amikor egy cső szivárog, elszakad egy cső vagy kicsavarják a csapot, a megszámlált víz mennyisége nagyon gyorsan megnő. A riasztási küszöbértékek közvetlen beállítása abban az alkalmazásban, amellyel a mérő működik, lehetővé teszi riasztás létrehozását SMS vagy e-mail formájában az aktuális túllépés mellett. A cselekvés sebessége ebben az esetben lehetőséget ad a szobák elárasztásával járó veszteségek elkerülésére.

Termékek:

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK