A SZŐLŐTERMESZTÉS LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓI

A sajátos éghajlati és élőhelyi viszonyok befolyásolják a szőlőcserjék növekedését és hozamát. Gyakran a terep és a terep sajátosságai, az épületek típusa vagy a közeli növényzet típusa jelentősen befolyásolhatja az adott helyen a hőmérséklet eloszlását. Nem minden törzs fog megfelelően növekedni adott körülmények között, ezért egy szőlőültetvény létesítésénél vagy üzemeltetésénél érdemes ellenőrizni, hogy ezen a helyen a körülmények megfelelnek-e a kiválasztott törzsnek.
A szőlőültetvény futtatásához figyelnie kell a következő értékeket:

  • A NÖVEKEDÉSI SZEZON HOSSZA (LGS)
  • HUGLIN INDEX (HUGLIN HELIOTHERMAL INDEX)
  • A HŰVÖS ÉJSZAKÁK INDEXE (CNI)
  • SAT és GDDC

Az Efento vezeték nélküli hőmérséklet-érzékelők 60 000 mérés memóriájával vannak felszerelve, ennek köszönhetően tízperces rögzítési intervallummal lehetővé teszik az egész évad adatgyűjtését. Miután letöltötte az adatokat az érzékelő memóriájából, az Efento Logger alkalmazás felsorolja az összes paramétert.

Az Efento vezeték nélküli hőmérséklet-érzékelő telepítése egyszerű, mindössze  egy olyan helyre kell elhelyezni, ahol nem veszélyezteti az érzékelőt a víz és a mérőszondát úgy kell telepíteni, hogy közvetlen a napfény ne érje a hőmérséklet mérése során (a fedelet nem tartalmazza a készlet). A készüléket úgy tervezték, hogy bárki könnyen beállíthatja. Csak konfigurálnia kell egy Android okostelefont, amelyre telepítve van az ingyenes Efento Logger mobilalkalmazás. A rendszer beállítása kevesebb, mint 15 percet vesz igénybe!

Az adatrögzítők pontosak és megbízhatóak, tartósak és könnyen karbantarthatók.

Biztonságos szoftver titkosított kapcsolatokkal – már több mint 300 nagy telepítésben bizonyított, közel 1000 érzékelővel.

Könnyű és önálló telepítés, az érzékelő azonnal használható a dobozon kívül. A rendszer beállítása kevesebb, mint 15 percet vesz igénybe.

Gyártói garancia 2 év.

A NÖVEKEDÉSI SZEZON HOSSZA (LGS) azoknak a napoknak a száma, amelyekben az átlagos napi hőmérséklet 10 Celsius fok felett van. A szőlőfajtától függően a régió általában alkalmas szőlőtermesztésre, ha az LGS értéke meghaladja a 182 napot.

A HUGLIN INDEX (HUGLIN HELIOTHERMAL INDEX) az aktív hőmérsékletek összege az április elejétől szeptember végéig tartó időszakban. A HI figyelembe veszi a nap hosszát, valamint az átlagos és a maximális napi hőmérsékletet. 6 éghajlati osztályra oszlik, a nagyon hidegtől (HI ≤ 1500) a nagyon melegig (HI> 3000). A heliotermikus index a levegő hőmérsékletének és szélességének összegét használva az egyik leggyakoribb módszer a szőlőtermesztésre alkalmas területek azonosítására. Az Efento Logger alkalmazás a GPS-jel segítségével határozza meg a felhasználó helyzetét és beépíti azt a Huglin-index kiszámításához. Ennek eredményeként pontosan kiszámítják az indexértékeket arra a konkrét helyre, ahol a bortermelést tervezik

A COOL NIGHTS INDEX (CNI) meghatározza az érési potenciál relatív mértékét, amely megegyezik a betakarítás előtti hónap átlagos minimális hőmérsékletével. Az északi féltekén: CI = átlagos minimum hőmérséklet szeptemberben, a déli féltekén: CI = márciusi minimum hőmérséklet

A SAT és a GDDC az átlagos napi hőmérsékletek összege, amelyet az egész szezonban meghatároznak és kiszámítják azoknak a napoknak az átlagos hőmérsékleti értékeként, amelyeknél elérte a legalább 10 Celsius fokot (aktív napok). GDDC esetén az aktív napok és a 10°C szorzatát le kell vonni a kapott SAT-értékből.

GYORS ÉS KÖNNYŰ MEGVALÓSÍTÁS
Komplett távfelügyeleti rendszer

Mit tartalmaz a készlet?

A vezeték nélküli adatgyűjtő olyan elemekkel van felszerelve, amelyek legalább 2 évig biztosítják az eszköz működését. Az érzékelőt jó légáramlású helyre kell helyezni és védeni kell a közvetlen napfénytől.

Az Efento Logger mobilalkalmazás ingyenesen elérhető a Google Playen. A gyártó frissíti az alkalmazást, növeli az eszköz képességeit, díjak felszámítása nélkül.

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK