Ismerje meg, hogyan állíthatja be az Efento NB-IoT érzékelőket az adatok elküldéséhez a ThingsBoard példányához

Ebből az oktatóanyagból megtudhatja, hogyan kell beállítani egy egyszerű Flask alapú Python szervert, amely az adatokat az Efento Gateway-től fogadja és elmenti a PostreSQL adatbázisba.

Az Efento CoAP betöltő CoAP protokollon keresztül fogadja az adatokat az Efento NB-IoT érzékelőktől, és a REST API segítségével továbbítja azokat az Ön alkalmazásához. Az érzékelők távoli konfigurálására is használható. Ismerje meg, hogyan integrálhatja az Efento NB-IoT érzékelőket a platformjába a CoAP betöltő segítségével.

Ez az oktatóanyag bemutatja, hogyan konfigurálhatja az Efento érzékelőket a Daizy platformon. Helyezze el az Efento eszközöket a projektben, generáljon telepítési feladatokat, párosítsa SIM-kártyával, és biztonságosan csatlakozzon a platformhoz. A Daizy lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy méretezzék az IoT-telepítéseket és könnyen felhasználják az adatokat webhook, MQTT, REST API vagy számos egyéb integráció segítségével.

Ebben a példában egy Python-szkriptet fogunk írni, amely beállít egy CoAP-kiszolgálót, listázza az Efento NB-IoT-érzékelők üzeneteit, elemzi azokat és elmenti egy PostgreSQL-adatbázisba. Kétirányú kommunikációt is hozzáadunk és üzeneteket küldünk az érzékelőnek.