GYÓGYSZEREK ÉS VAKCINÁK HŐMÉRSÉKLET-ELLENŐRZÉSE AZ EGÉSZSÉGÜGYI KLINIKÁKON
A követelményeknek megfelelően a járványügyi egészségügyi állomáson.

Az egészségügyi felügyelőség irányelvei szerint a gyógyszereket és az oltóanyagokat hűtőszekrényekben kell tárolni 2 -8° C hőmérsékleten. Ez azért fontos, mert a nem megfelelő hőmérsékleten tárolt gyógyszerekben a hatóanyagok lebomlanak, amelyek önmagukban mérgezőbbek lehetnek, mint maga a gyógyszer.

Az Efento Inspector egy klinikáknak és egészségügyi központoknak szánt megoldás az orvosi hűtőszekrények hőmérsékletének ellenőrzésére. A rendszer lehetővé teszi többek között SMS / e-mail riasztások küldését, automatikus jelentések készítését, riasztó hangjelzést a küszöbérték túllépésekor és az áramellátás jelzését a létesítményben.

Melyek a beállított összetevők?

 

  • Bázisállomás

A bázisállomás szerepét egy Android 4.4 és Bluetooth 4.0 okostelefon tölti be, amely az Efento Inspector alkalmazást futtatja. Egy telefon akár 20 érzékelőt is képes támogatni. Az alkalmazás lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy diagram formájában megtekintse az adatokat, konfigurálja az SMS-riasztásokat és az adatok exportálását, valamint az adatokat elküldje a megadott e-mail címre.

  • Hőmérséklet érzékelő

Az Efento érzékelők a hőmérsékletet -35°C és + 70°C tartományon belül mérik, 0,5° C pontossággal. A nagy kapacitású akkumulátorok min. 2 éves karbantartás nélküli üzemidőt biztosítanak. A méréseket vezeték nélkül továbbítják a bázisállomásra. Az Efento érzékelők két változatban kaphatók, külső szondával és anélkül.

  • Kalibrációs tanúsítvány

Az érzékelőket egy akkreditált laboratórium kalibrálja, amely összehasonlítja az érzékelők leolvasását a referencia hőmérőkkel. A kalibrálást 5°C-on, az oltóanyagok tárolásának optimális hőmérsékletén végezzük.

Az adatrögzítők pontosak és megbízhatóak, tartósak és könnyen karbantarthatók.

Biztonságos szoftver titkosított kapcsolatokkal – több mint 300 nagy telepítésben bizonyított, több mint 1000 érzékelővel.

A megoldás megfelel a GxP, a HACCP irányelvek, az FDA 21 CFR 11. rész, GMP jogi követelményeinek, a gyártó anyagokat nyújt az érvényesítéshez.

Könnyű és önálló telepítés, az érzékelő azonnal használható a dobozon kívül. A rendszer konfigurálása kevesebb, mint 15 percet vesz igénybe.

Gyártói garancia 2 év.

 

Mérések rögzítése

Minden érzékelő hőmérsékleti leolvasást küld a bázisállomásnak, amely rögzíti és tárolja azokat. A bázisállomás bármikor tárolhatja a méréseket és bármikor visszaállíthatja azokat.

Mérések távoli leolvasása

A hőmérsékletet bármikor ellenőrizheti távolról. Miután elküldte az SMS-t a bázisállomásra, az összes érzékelőtől visszaküldő SMS-t kap az aktuális hőmérsékleti mérésekkel.

 

SMS és e-mail értesítések

A rendszer lehetővé teszi az alsó és felső hőmérsékleti küszöb beállítását. Ha a hőmérséklet meghaladja az egyik küszöbértéket, a rendszerek riasztási SMS-eket küldenek a megadott címzetteknek címzett telefonszámokra vagy riasztási e-mailekre. Mindkét esetben a címzettek száma nem korlátozott.

Az áramellátás elvesztése, az érzékelővel való kommunikáció elvesztése

Az alkalmazás riasztást küld áramkimaradás esetén (amikor a bázisállomás – okostelefon – akkumulátorra vált) és amikor az egyik érzékelő leállítja az adatok küldését a bázisállomásra. Ilyen értesítést küldünk az áramellátás újraindítása esetén. Így a rendszer értesítést küld az épület áramkimaradásáról is.

Riasztások rugalmas beállítása

A rendszer különböző felhasználói különböző okokból kaphatnak riasztásokat. Például A személy csak a hőmérsékleti küszöbértékek túllépése esetén kap értesítést, B személy pedig csak áramkimaradás vagy érzékelővel való kommunikáció esetén.

 

PDF és CSV jelentések

Bármikor létrehozhat egy jelentést mérési adatokkal. Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy bármilyen időtartamú adatot exportáljon PDF formátumban (nyomtatásra kész) vagy CSV formátumban (adatok táblázatos formában, az MS Excel, az OpenOffice Calc stb. feldolgozásának lehetőségével).

Automatikus jelentések

Miért generáljon manuálisan jelentéseket? Az alkalmazás automatikusan is meg tudja csinálni az Ön számára. Írja be e-mail címét és válassza ki, hogy milyen gyakran szeretné megkapni a jelentést (naponta egyszer, hetente egyszer, havonta egyszer), és az alkalmazás elvégzi a többit – az összes hőmérsékleti mérést, amelyet e-mailben kap, a kívánt formátumban és a választott frekvenciával.

 

Diagramok

A bázisállomás alkalmazás lehetővé teszi az adatok ábrázolását grafikonok formájában, bármilyen időtartamról. A grafikonok felső és alsó riasztási küszöbértékkel vannak jelölve, így gyorsan láthatja, hogy a hőmérséklet nem haladja-e meg a megadott értékeket.

 

Hallható riasztások

Amennyiben a hőmérséklet meghaladja a küszöbértéket, az alkalmazás hangos riasztást indít. Az okostelefon képernyőjén a jelzés kigyullad és riasztó hangot hall. A riasztás addig tart, amíg ki nem kapcsolják. Ezenkívül az alkalmazás lehetővé teszi emlékeztető beállítását – ha a hőmérséklet nem tért vissza biztonságos tartományba, a riasztás egy előre beállított időtartam (15 perc, 30 perc, 60 perc) után újra elindul.

 

Könnyű beállítás

A hőmérséklet-ellenőrző rendszer teljes konfigurációját a bázisállomásról lehet kivitelezni. Nem kell semmilyen eszközt csatlakoztatnia a számítógépéhez, illesztőprogramokat telepíteni vagy szoftvereket letölteni. Az alkalmazás használatával keressen rá az érzékelőkre, állítsa be a szükséges riasztási küszöbértékeket, adjon meg telefonszámokat az SMS-riasztásokhoz, és kezdje figyelni a hőmérsékletet. A rendszert úgy alakították ki, hogy bárki konfigurálhassa.

Biztonság

Az alkalmazás egyes funkciói (pl. érzékelők eltávolítása a listáról) jelszóval védhetők. Ez garantálja, hogy illetéktelen személyek nem tudják megváltoztatni a rendszer konfigurációját, a beállításokat stb.

Komplett távfelügyeleti rendszer

A rendszer áll egy bázisállomásból (legalább Android 4.4-et futtató és Bluetooth 4.0-val felszerelt okostelefonból), kijelzővel, valamint vezeték nélküli érzékelőkből, amelyek kommunikálnak az állomással. A bázisállomásra telepített alkalmazás regisztrálja a hőmérsékleti méréseket és SMS / e-mail értesítéseket küld a hőmérsékleti küszöbértékek túllépéséről, amelyek meghatározzák a biztonságos hőmérsékleti tartományt.

A bázisállomás az Efento rendszer központi eleme, amelyet az érzékelők kezelésére, e-mailek és SMS riasztások automatikus küldésére, valamint a rögzített adatok elemzésére használnak. A rendszer figyelmezteti a felhasználókat az előre meghatározott hőmérsékleti küszöb túllépésére, áramkimaradásra (átkapcsolás akkumulátorra) és az érzékelővel való kommunikáció elvesztésére.

Egy bázisállomás legfeljebb 20 érzékelőt képes támogatni, a bázisállomás és a zárt térben elhelyezett érzékelő közötti maximális távolság körülbelül 20 m.

AZ OLTÁSOK TÁROLÁSÁRA ÉS KEZELÉSÉRE VONATKOZÓ ELŐÍRÁSOK

A gyógyszerek és oltóanyagok tárolásában és kezelésében használt felügyeleti és nyilvántartási rendszerekre vonatkozó követelmények egy ország farmakológiai rendszerének részét képezik, ezért a nemzeti szabályozásoktól függenek.

Íme néhány példa a legfontosabb és tipikus követelményekre, amelyek megtalálhatók az ilyen előírásokban, mindegyik az Efento rendszer teljesítésének módjával:

„A gyógyszerek tárolására szolgáló környezet ellenőrzésére vagy ellenőrzésére használt berendezéseket bizonyos időközönként a kockázatértékelés és a megbízhatóság alapján kell kalibrálni. A berendezés kalibrálását a nemzeti vagy nemzetközi mérési előírásoknak megfelelően kell elvégezni. (…) “

Az Efento érzékelők kalibrációs tanúsítvánnyal rendelkeznek, amelyet egy független akkreditált laboratórium állít ki.

„A megfelelő riasztórendszereknek figyelmeztetniük kell a meghatározott tárolási feltételektől való eltérésekre. A riasztási szinteket megfelelően kell beállítani, és a riasztórendszereket rendszeresen tesztelni kell a megfelelő működés biztosítása érdekében.

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

 

Az Efento rendszer SMS-ekkel figyelmezteti a felhasználókat a riasztási küszöbértékek túllépésére. A felhasználó beállíthatja a küszöbértékeket az adott gyógyszer követelményeinek megfelelően.

“A mérési adatokat fizikai vagy elektronikus módszerekkel kell biztosítani és védeni kell a véletlen vagy jogosulatlan változtatások ellen. Az adatok biztonsági másolatait a nemzeti jogszabályokban meghatározott ideig meg kell őrizni, külön biztonságos helyen.”

Az Efento rendszer legfontosabb funkciói (például az érzékelők eltávolítása a listáról) jelszóval védhetők. A felhasználónak a nemzeti előírásoknak megfelelően biztonsági másolatot kell készítenie és meg kell védenie a mérési adatokat.