HOGYAN TÖRŐDJÜNK A TÁROLT TERMÉKEK MINŐSÉGÉVEL?
A környezeti feltételek figyelemmel kísérése

Az Európai Bizottság (FUSIONS, 2016) szerint az előállított élelmiszerek körülbelül 20%-át pazarolják el évente az Európai Unióban, és a veszteségek globálisan akár 30%-ot tesznek ki (FAO, 2019). Ez az élelmiszeripar egyik legnagyobb problémája, amely társadalmi, gazdasági és környezeti károkat okoz.
A termék nem megfelelő kezelése nemcsak pénzügyi veszteségeket okoz a gyártóknak, a szállítási vállalatoknak, az eladóknak és az ügyfeleknek, hanem veszélyes lehet az emberi életre vagy egészségre is. A környezeti feltételek ellenőrzése különösen fontos a húsfeldolgozásban, ahol a megnövekedett környezeti hőmérséklet miatt a káros baktériumok gyorsabban szaporodnak, amelyek fogyasztása ételmérgezést okozhat.

A tárolás és a szállítás során két alapvető tényezőt kell betartani: a tárolási feltételek műszaki paramétereit, valamint az egészségügyi és higiénés követelményeket, biztosítva ugyanakkor, hogy az élelmiszer-termékeket a minimális eltarthatósági idő előtt szállítsák a fogyasztókhoz. A tárolás nagy jelentőséggel bír a gyártott termékek egészségbiztonsága szempontjából, mivel biztosítani kell a megfelelő tárolási feltételeket.

Az Efento Cloud egy élelmiszer-raktárakhoz és hűtőházakhoz tervezett megoldás, ahol tíz vagy akár több száz pontban kell figyelni a hőmérsékletet és a páratartalmat, valamint kisebb helyiségekben, amelyek szétszórtan helyezkednek el, pl. üzletláncok. A platform bármilyen helyről gyűjthet információkat, az erre felhatalmazott személyzet pedig webböngészőn keresztül férhet hozzá. A funkciók magukban foglalják az adatok megtekintését, jelentések létrehozását bármilyen időtartamból, SMS / e-mail riasztások konfigurálását. Az Efento Cloud ingyenes hozzáférést biztosít.

Az adatrögzítők pontosak és megbízhatóak, tartósak és könnyen karbantarthatók.

Biztonságos szoftver titkosított kapcsolatokkal – közel  300 nagyobb telepítésben bizonyított, több mint 1000 érzékelővel.

A Cloud használatáért nincs előfizetési díj.

Gyártói garancia 2 év.

GYORS ÉS KÖNNYŰ MEGVALÓSÍTÁS
Felügyeleti rendszer előfizetési díjak nélkül.

A rendszer különböző fizikai értékeket mérő Efento vezeték nélküli érzékelőkből, a mérési adatokat gyűjtő és továbbító Efento Gateway-ból és az Efento Cloud platformból áll.

A platform a teljes rendszer “agya”: tárolja az adatokat, döntéseket hoz az SMS / e-mail értesítések küldéséről, és mérési jelentéseket készít.

A platformhoz a világ bármely pontjáról lehet hozzáférni. Csak egy számítógépre, okostelefonra vagy táblagépre van szükséged egy ingyenes mobilalkalmazással.
Az Efento Cloud használata előfizetési díjaktól mentes

MIT ÉS HOL KELL FIGYELNIE?

IPARI HŰTŐHÁZAK

A hűtött élelmiszer-raktárak olyan hűtőkamrák, amelyeket romlandó élelmiszerek, például hús, baromfi vagy tejtermékek tárolására terveztek. Az úgynevezett ételromlást befolyásoló legfontosabb tényezők kétségkívül a hőmérséklet és a páratartalom. A hőmérséklet befolyásolja az élelmiszerekben előforduló életfolyamatok intenzitását és a mikroorganizmusok fejlődését. Az egészségügyi és járványügyi előírásoknak megfelelően minden romlandó élelmiszert 7 ° C alatt kell tárolni. A túlzott páratartalom hidratálja, felmelegíti és összecsomósítja az ételeket, és zsákok lezárásával és rozsdásodott dobozokkal csökkenti a csomagolás minőségét. A túl alacsony páratartalom viszont kiszáradáshoz, az alapanyagok zsugorodásához és túlzott veszteségek kialakulásához vezet. Közvetett módon a páratartalom is negatívan befolyásolja a tárolt élelmiszereket, kedvező feltételeket teremtve a mikroorganizmusok fejlődéséhez.

Termékek:

MÉLYHŰTŐK

Az élelmiszerek fagyasztása  a legmegfelelőbb mód a tartósság megőrzésére. Ennek a folyamatnak a eredményeként a maximális tartósság megnő. A fagyasztott termékek jellemző tulajdonsága, hogy a bennük lévő víz kristályos állapotban túlnyomórészt (a tartalom 80%-a felett) van jelen. A fagyasztott élelmiszerek fogalmát korlátozott termékcsoport (főleg hús és baromfi) esetében alkalmazzák, amelyeket tárolás és értékesítés során állandó -10°C-os és alacsonyabb hőmérsékleten tartanak. A –18°C vagy az alatti hőmérsékletű termékeket, minimális ingadozásokkal, minőségük megőrzése érdekében a tárolás, szállítás és értékesítés során mélyhűtött termékeknek nevezzük (-30°C vagy annál alacsonyabb hőmérsékleten történő tárolás).

ÉLELMISZER RAKTÁRAK

A hűtés nélküli élelmiszer-raktárakban olyan nyersanyagokat és termékeket tárolnak, amelyek környezeti körülmények között (hőmérséklet, páratartalom) tárolhatók látható minőségi változások nélkül. Ebben a csoportban a következő raktárak vannak elkülönítve: száraz termékek, borok és szeszes italok, sör és italok, burgonya és gyökérzöldségek.

Ugyanolyan fontos tényező, amely befolyásolja az élelmiszerek megfelelő tárolását, a termékek minőségének tárolása. Az érzékelők lehetővé teszik ezen értékek távoli mérését és vezeték nélküli adatátvitelt közvetlenül a raktárakat felügyelő személyeknek.

Termékek:

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

SZERVER HELYISÉGEK, IRATTÁRAK, KAZÁNHÁZAK

A vállalatoknál vannak olyan helyiségek, mint szervertermek, irattárak, valamint kazánházak és műszaki helyiségek. Ezeket a helyeket biztosítani kell az esetleges vízfolyás ellen, amely adatvesztést, valamint pénzügyi és gazdasági károkat okozhat.
Ezeket a helyiségeket távoli rendszerekkel, például vízbetörés érzékelőkkel lehet ellenőrizni, a teljes felületen és a kijelölt területen egyaránt.

Termékek: