Efento NB-IoT / LTE-M vezeték nélküli érzékelők

Az Efento NB-IoT / LTE-M érzékelőket alapoktól fogva fejlesztették ki, hogy megfeleljenek az ügyfelek igényeinek. Összegyűjtöttük a visszajelzéseket a különböző használati esetekről és olyan eszközöket fejlesztettünk ki, amelyek mérik a különböző fizikai értékeket és zökkenőmentesen elküldik az adatokat az NB-IoT és / vagy LTE-M hálózatokon keresztül az Efento Cloud-nak vagy bármely más felhőplatformnak. Ráadásul minden szoftver- és hardverjellemzővel fel vannak szerelve, amelyekre a modern IoT-eszközöknek szükségük van.

MODULÁRIS FELÉPÍTÉS

Az Efento NB-IoT érzékelők az Efento moduláris platformjára épülnek, amely elválasztja a kommunikációt és a logikát az áramellátástól és az érzékelőktől. Ennek köszönhetően gyorsan kifejleszthetünk új típusú érzékelőket, vagy a készüléket az ügyfél igényeihez igazíthatjuk

AKKUMULÁTOROK VAGY KÜLSŐ ÁRAMELLÁTÁS

A vezeték nélküli NB-IoT / LTE-M érzékelők a felhasználási igénytől függően akár 10 év élettartamot biztosító akkumulátorokkal vagy külső tápegységgel is megtáplálhatók

NB-IoT / LTE-M & BLUETOOTH LE

Az NB-IoT / LTE-M vezeték nélküli interfész tetején az érzékelők Bluetooth Low Energy-vel vannak felszerelve. Ez lehetővé teszi, hogy egyszerűen konfigurálhassa azokat egy mobilalkalmazással és elolvassa az összes mérést az eszköz memóriájából

HANGOLT ANTENNA

Az NB-IoT / LTE-M érzékelők hangolt NYÁK antennával vannak felszerelve, amely jó hatótávolságot biztosít az eszközök számára. Ráadásul az érzékelőket u.fl csatlakozóval szállíthatjuk, így csatlakoztathat egy külső antennát az esemény jobb jelzéséhez

MÉRNÖKI BURKOLAT

A házat kifejezetten vezeték nélküli érzékelők számára terveztük. A szellőzés méretét és helyét úgy terveztük, hogy az eszköz optimális légáramlást kaphasson és a környezeti viszonyok változásaira való gyors reagálást biztosítson

HOGYAN MŰKÖDIK?

Felügyeleti rendszer előfizetés nélkül

A rendszer Efento vezeték nélküli érzékelőkből áll, amelyek különböző fizikai vagy kémiai értékeket mérnek és az adatokat elküldik az Efento Cloud platformra.

A platform a teljes rendszer “agya”: tárolja az adatokat, döntéseket hoz az SMS / e-mail értesítések küldéséről és mérési jelentéseket készít.

A platformhoz a világ bármely pontjáról hozzá lehet férni. Mindössze egy számítógépre, okostelefonra vagy táblagépre van szükséged egy ingyenes mobilalkalmazással.
Az Efento Cloud használata előfizetési díjaktól mentes.

NB-IoT érzékelők bármilyen felhőplatformmal működnek

 

A mérések elvégzése csak a kezdet. Az adatok valós értéke felfedezhető azokon a felhőplatformokon, amelyek lehetővé teszik az adatok gyűjtését, vizualizálását, elemzését és az ezek alapján végzett műveleteket. Az Efento NB-IoT / LTE-M érzékelők dobozból működnek az Efento Cloud szolgáltatással, vagy integrálhatók bármely harmadik fél felhőplatformjával.

EFENTO CLOUD

Az Efento Cloud egy hatékony felhőalapú platform, amely lehetővé teszi az Efento érzékelők adatainak összegyűjtését és megjelenítését, függetlenül attól, hogy csak néhány vagy több száz van belőlük. Az Efento Cloud továbbá lehetővé teszi az adatok megjelenítését térképen, táblázatokként vagy diagramként, SMS-ek és e-mail értesítések küldését, valamint az adatokkal PDF / CSV jelentések készítését. Ezen felül van egy mobil alkalmazás, amely lehetővé teszi, hogy okostelefonjával vagy táblagépével hozzáférjen az összes platformfunkcióhoz. További információ az Efento Cloud szolgáltatásról.

INTEGRÁCIÓ

Az Efento NB-IoT / LTE-M érzékelők a szabványos protokollokon (a protofbuf CoAP felett) kommunikálnak a szerverekkel. Ez lehetővé teszi az érzékelőkből származó adatok integrálását közvetlenül a kívánt felhőalapú platformokba. Ha nem akarja végrehajtani a közvetlen integrációt, használhatja az Efento Cloud és annak API-ját az adatok megszerzéséhez és az érzékelők konfigurációjának módosításához. Látogasson el a Támogatás részünkhöz, ahol további információt talál az integrációról.

Edge elemzés, amely akár 10 évre is megnövelheti az akkumulátor élettartamát

 

Az Efento NB-IoT / LTE-M érzékelőket az akkumulátor élettartamának szem előtt tartásával fejlesztették ki. A szerverre történő továbbítások számának csökkentése érdekében a beépített elemző modul gondoskodik az adatokról és csak szükség esetén küldi el a felhőalapú platformra. Az adatátvitel számának csökkentése akár 10 évre is megnövelheti az akkumulátor élettartamát

ÁTVITELI INTERVALLUMOK BEÁLLÍTÁSAI

Különböző mérési és átviteli intervallumokat állíthat be az Efento NB-IoT / LTE-M érzékelőkhöz. Amennyiben nincs szüksége élő adatstreamre  az eszközökről, akkor azok tárolhatják a méréseket és nagyobb időközökkel elküldhetik azokat a szerverre az akkumulátor élettartamának növelése érdekében. Ezen túlmenően, az adatok elküldhetők megerősíthető vagy nem megerősíthető adatkeretekben. A nem megerősíthető adatkeretek csökkentik az adatok küldéséhez szükséges időt és növelik az akkumulátor élettartamát

EDGE ANALYTICS

Az Efento érzékelők elemzik az adatokat és meghozzák a döntéseket, ha azonnali intézkedésre van szükség. Az érzékelő által mért hőmérséklet kívül esik a biztonságos tartományon? Az átvitel azonnal elindul. A páratartalom értéke túl gyorsan növekszik? Az adatokat azonnal elküldi a szervernek. A felhasználó konfigurálhatja a logikát és a szabályokat, ideértve a küszöbértékek beállítását, az átlagok mozgatását és a mérések közötti különbségek ellenőrzését.

quick send

A mért értékek széles skálája

 

Mondja el nekünk, hogy mit szeretne mérni és mi biztosítunk Önnek egy érzékelőt. Minden Efento NB-IoT / LTE-M vezeték nélküli érzékelő legfeljebb három értéket képes mérni. Válassza ki a kívánt értékeket, vagy ellenőrizze a kész érzékelők listáját. Mérnie kell valamit, ami nincs a listán? Vegye fel velünk a kapcsolatot és ellenőrizni fogjuk, hogy tudjuk-e ezt mérni.

Az Efento érzékelők nagyon nagy pontossággal szolgáltatják a mért értékeket. Ha kívánja, költség ellenében egy hitelesített laboratórium által kiállított kalibrációs tanúsítványt adhatunk Önnek. Tudjon meg többet a kalibrálási szolgáltatásról.

Gyors és egyszerű telepítés

 

Tudjuk, hogy az IoT-eszközök ezreinek telepítése frusztráló és időigényes lehet. Ezért terveztük az Efento NB-IoT / LTE-M érzékelőket, hogy a telepítési folyamat a lehető legegyszerűbb legyen.

Könnyű telepítés

Az érzékelőket akril ragasztóval ellátott, dupla oldalú ragasztószalaggal rögzítik a falra. Másodpercekbe telik egy eszköz telepítése, és az érzékelőhöz kapott szalag bármely felületre tapad. Amennyiben nem akar ragasztóval ragasztani, egyszerűen csavarokkal rögzítheti a falra.

BEÁLLÍTÁS BLUETOOTH LOW ENERGY SEGÍTSÉGÉVEL

Az eszköz kezdeti konfigurálása mobilalkalmazással történik, a Bluetooth Low Energy segítségével, így megfeledkezhet a kábelekről és az eszköz laptophoz való csatlakoztatásáról. A beállítás során az alkalmazás tesztet hajt végre annak ellenőrzésére, hogy az eszköz képes-e kommunikálni a platformmal és hogy megfelelőek-e a jelek.

NAGYÜZEMI TELEPÍTÉSEK

Mi készen állunk erre is. Amennyiben nagy tételű eszközt rendel, közölje velünk, hogy milyen konfigurációra van szüksége, mi pedig beállítjuk az Ön számára. Miután megszerezte az eszközöket, a dobozon kívül már kezdenek működni!

HIBAELHÁRÍTÁS

Mindannyian tudjuk, ez a játék része … Az Efento érzékelőkkel helyileg ellenőrizheti az érzékelő teljes állapotát (beleértve a hálózati állapotot és a kommunikációs állapotot is) egy mobilalkalmazással vagy a diódákkal, amelyek jelzik a készülék állapotát. Ráadásul az összes információt, amely hasznos lehet a hibaelhárításhoz, el lehet küldeni a szervernek, a távdiagnosztikához.

Biztonságos légi frissítések és távoli konfiguráció

 

Az IoT-eszközök telepítése csak az első lépés volt. Tudatában vagyunk ennek és olyan mechanizmusokat fejlesztettünk ki, amelyek lehetővé teszik a vezeték nélküli érzékelők firmware-jének távoli frissítését és konfigurációjuk megváltoztatását. Nem számít, hogyan változnak a követelményei, mindig képes lesz az eszközöket a kívánt módon beállítani.

LEVEGŐN KERESZTÜLI FIRMWARE FRISSÍTÉS

Az Efento érzékelők firmware-je távolról is frissíthető. Az NB-IoT / LTE-M érzékelőkhöz továbbított adatok mennyiségének csökkentése érdekében a frissítési folyamat a különbség mechanizmusán alapszik, így a firmware-nek csak a megváltozott csomagjait küldik az eszközre. A frissítés során a szerver és az eszköz közötti teljes kommunikáció titkosított és mindkét félnek hitelesítenie kell saját kulcsaival. Ez biztosítja az egész frissített folyamat biztonságát.

TÁVOLI KONFIGURÁCIÓ

Tudjuk, hogy nagyszámú IoT-eszköz telepítésekor elengedhetetlen a távoli konfiguráció. Az Efento NB-IoT / LTE-M érzékelők összes beállítása távolról konfigurálható a felhő platformról. Meg akarja változtatni a készülék mérési periódusát? Nincs probléma. Meg kell változtatni azt a címet, amelyre az adatokat elküldik? Meg tudjuk csinálni. Eszközök áthelyezése másik APN-re? Kezeljük ezt is.

Ismerje meg a felállást

EFENTO NB-IoT ÉRZÉKELŐ

EFENTO NB-IOT & LTE-M ÉRZÉKELŐ

Cellular module

 

 

 

 

 

Akkumulátor

 

 

 

Mért értékek

 

 

 

 

 

 

Mérési és átviteli intervallumok

 

 

Memória

 

 

 

 

 

Kommunikációs protokollok

 

 

 

 

SIM kártya

 

 

Hálózati beállítások

 

 

Mutatók
(hibaelhárítás)

 

 

 

 

 

Mechanikai adatok

 

 

 

 

 

 

 

Tanúsítványok

Garancia

NB-IoT 8., 20. sáv

3GPP 13. kiadás

Teljesítmény 20 dBm

 

 

 

2 db AA, 3,6 V elem, egyenként 2100 mAh

Az elemek akár 130 000 adást is támogatnak (ECL 0)

Az elemek élettartama legfeljebb 10 év

 

Minden érzékelőnek legfeljebb három slotja lehet

Minden slot mérheti: hőmérséklet (belső érzékelő vagy szonda), páratartalom (belső érzékelő vagy szonda), légnyomás, VOC, nyitás / zárás, impulzusszámláló, szivárgás

Tekintse meg a standard modelleket

 

Felhasználó által konfigurálható

Mérési intervallum: 1 perc – 10 nap

Átviteli intervallum: 5 perc – 10 nap

 

60 000 mérés

Ha nincs hálózati kapcsolat, az eszköz puffereli a belső memóriában lévő méréseket és a kapcsolat helyreállítása után átviszi azokat a platformra. Amennyiben a memória megtelt, a legrégebbi méréseket felülírja az újakra

 

A CoAP (RFC 7252) támogatja mind a megerősíthető, mind a nem megerősíthető adatkereteket

Az adatokat protokoll pufferekben (protobuf) küldjük

Bluetooth Low Energy (okostelefonokkal történő kommunikációhoz)

 

Micro SIM (3FF) (alapértelmezett)

Beágyazott SIM (kérésre elérhető)

 

APN (automatikus vagy kézi)

PLMN (automatikus vagy kézi)

 

A készülék állapotát kijelző LED-ek

A szerver által igényelhető eszközinformációk a következők: a jelerősség dBm-ben, a teljes teljesítmény dBm-ben, a TX-teljesítmény dBm-ben, cellaazonosító, ECL, SNR, EARFCN, PCI, RSRQ, az összes továbbított bájt, az összes fogadott bájt, az akkumulátor feszültsége, üzemidő

 

Ház anyaga: ABS

Méret: 27 x 71 x 71 mm, 100 g

Szondák hossza (csak szondákkal rendelkező érzékelők esetén): alapértelmezés szerint 1 méter, más hosszúságok kérésre rendelkezésre állnak

Működési tartomány: -35°C és + 70°C között

Szerelés: kétoldalas ragasztószalag akril ragasztóval vagy 2 x M3 csavarral

 

CE, RoHS

2 év

NB-IoT / LTE-M 8., 20. sáv

(a 2., 3., 4., 5., 12., 13., 25., 28. sávok külön kérésre rendelkezésre állnak)

3GPP 13. kiadás

Teljesítmény 23 dBm

 

2 db AA, 3,6 V elem, egyenként 2100 mAh

Az elemek akár 80 000 adást is támogatnak (ECL 0)

Az elemek élettartama legfeljebb 10 év

 

Minden érzékelőnek legfeljebb három slotja lehet

Minden slot mérheti: hőmérséklet (belső érzékelő), páratartalom (belső érzékelő), légnyomás, VOC, nyitás / zárás, impulzusszámláló, szivárgás

Tekintse meg a standard modelleket

 

 

Felhasználó által konfigurálható

Mérési intervallum: 1 perc – 10 nap

Átviteli intervallum: 5 perc – 10 nap

 

60 000 mérés

Ha nincs hálózati kapcsolat, az eszköz puffereli a belső memóriában lévő méréseket és a kapcsolat helyreállítása után átviszi azokat a platformra. Amennyiben a memória megtelt, a legrégebbi méréseket felülírja az újakra

 

A CoAP (RFC 7252) támogatja mind a megerősíthető, mind a nem megerősíthető adatkereteket

Az adatokat protokoll pufferekben (protobuf) küldjük

Bluetooth Low Energy (okostelefonokkal történő kommunikációhoz)

 

Micro SIM (3FF) (alapértelmezett)

Beágyazott SIM (kérésre elérhető)

 

APN (automatikus vagy kézi)

PLMN (automatikus vagy kézi)

 

A készülék állapotát kijelző LED-ek

A szerver által igényelhető eszközinformációk a következők: a jelerősség dBm-ben, a teljes teljesítmény dBm-ben, a TX-teljesítmény dBm-ben, cellaazonosító, ECL, SNR, EARFCN, PCI, RSRQ, az összes továbbított bájt, az összes fogadott bájt, az akkumulátor feszültsége, üzemidő

 

Ház anyaga: ABS

Méret: 27 x 71 x 71 mm, 100 g

Szondák hossza (csak szondákkal rendelkező érzékelők esetén): alapértelmezés szerint 1 méter, más hosszúságok kérésre rendelkezésre állnak

Működési tartomány: -35 ° C és + 70 ° C között

Szerelés: kétoldalas ragasztószalag akril ragasztóval vagy 2 x M3 csavarral

 

CE, RoHS

2 év