Efento Cloud – IoT platform az érzékelők adataihoz

 

Az Efento Cloud egy olyan platform, amely lehetővé teszi az érzékelők adatainak összegyűjtését, elemzését és vizualizálását, azokból jelentések generálását és a felhasználók értesítését, ha az érzékelők által mért értékek a biztonságos tartományon kívül esnek. Az Efento Cloud az összes Efento érzékelővel működik, függetlenül attól, hogy milyen kommunikációs technológiát használnak. A Platform RESTful API-t kínál, amely integrálható bármilyen harmadik fél szoftverével. A felhasználók webböngészőn vagy mobilalkalmazáson keresztül férhetnek hozzá az Efento Cloud szolgáltatáshoz.

ADATOK ÖSSZEGYŰJTÉSE MINDEN ÉRZÉKELŐTŐL

Az Efento IoT platform lehetővé teszi az összes Efento érzékelő adatainak összegyűjtését, függetlenül attól, hogy mit mérnek és milyen technológiát használnak a platformmal való kommunikációhoz. Az Efento Cloud használható mind az LTE-M / NB-IoT érzékelőkkel, mind Bluetooth Low Energy érzékelőket gateway-el.

WEB PANEL ÉS MOBILALKALMAZÁS

Webes irányítópultot és ingyenes mobilalkalmazást biztosítunk az adatok eléréséhez és a szenzorpark kezeléséhez. Nem számít hol tartózkodik, mindig képes lesz ellenőrizni a méréseket vagy értesítést kapni, ha valami nem stimmel.

INTEGRÁCIÓK

Az Efento Cloud RESTful API-t kínál, amely felhasználható az érzékelők adatainak integrálására bármely harmadik fél megoldásába. Az összes platformfunkció elérhető az API-n keresztül.

ÉRTESÍTÉSEK, JELENTÉSEK, MEGJELENÍTÉSEK

A platformra eljutó adatok grafikonokon megjeleníthetők, PDF vagy CSV jelentésekben exportálhatók, vagy riasztások kiváltására használhatók, ha a mérések a biztonságos tartományon kívül esnek.

Irányítópult – a legfontosabb információk egy pillanat alatt

 

A Dashboard irányítópult egy helyen gyűjti össze a legfontosabb információkat. Gyorsan megtekintheti az összes érzékelő listáját, az aktuális méréseket és állapotokat, kiszűrheti a megtekinteni kívánt eszközöket, vagy böngészhet egy adott helyre kijelölt eszközökön.

HELYSZÍNEK

A helyeket a szervezet struktúrájának fa formájában történő feltérképezésére és az egyes érzékelők hozzárendelésére használják ágaihoz. A csoportosítás módjára semmilyen korlátozás nem vonatkozik, használhat földrajzi (pl. Ország -> Tartomány -> Város -> Létesítmény), funkcionális (pl. létesítmény típusa -> Város -> Pontos hely) vagy más, jobban megfelelő szervezetet.

ÉRZÉKELŐ ÁLLAPOTA

Az irányítópulton láthatja az egyes érzékelők aktuális állapotát. Ez lehetővé teszi, hogy megnézze, mely eszközöknek vannak problémái, vagy jelentse a biztonságos tartományon kívüli értékeket.

SZŰRŐK

Az Efento Cloud lehetővé teszi az érzékelők gyors és kényelmes szűrését és válogatását. Szűrheti az érzékelőket név, sorozatszám, mért fizikai méret vagy hely szerint. Ezenkívül gyorsan kiszűrheti a riasztási állapotban lévő érzékelőket, a nem működő érzékelőket, az akkumulátor lemerülésének érzékelőit vagy a kikapcsolt készülékeket.

efento cloud dashboard 1 1

Adatok bemutatása

GRAFIKON

Az érzékelők adatait interaktív diagramokon lehet bemutatni. Szabadon kiválaszthatja a diagram tartományát, görgetheti a diagramot, vagy nagyíthat a részletek megtekintéséhez

ALAPRAJZ

Feltöltheti annak az épületnek a tervét, amelyben érzékelők vannak elhelyezve és elhelyezheti rajta az eszközöket. Ez lehetővé teszi, hogy gyorsan ellenőrizze, melyik eszközzel van probléma.

TÁBLÁZAT

A platform lehetővé teszi a mérések megjelenítését az időbélyeget és a mért értéket tartalmazó táblázat formájában. Szabadon kiválaszthatja a táblázat tartományát.

Adatainak biztonsága

 

Tudjuk, hogy az adatok biztonsága fontos és gondoskodunk róla minden ponton: érzékelők, gatewayek és platformok. Ezenkívül gondoskodunk a biztonsági másolatokról, így soha nem veszíti el adatait.

BIZTONSÁGOS KOMMUNIKÁCIÓ

Az érzékelő és az IoT platform közötti kommunikáció teljesen titkosított. A Bluetooth Low Energy érzékelők az adatokat az Efento Gateway-hez küldik AES 128 titkosítással, a Gateway pedig TLS titkosítással (https) továbbítja az adatokat a platformra. Az Efento LTE-M és az NB-IoT érzékelők lehetővé teszik az APN konfigurálását annak biztosítására, hogy senki ne férhessen hozzá az adatokhoz. Sőt, az NB-IoT és az LTE-M eszközök támogatni fogják a DTLS titkosítást 2020 harmadik negyedévében.

MENTÉSEK

Az Efento Cloud az Amazon Web Services szerverein van tárolva és az összes adatot két helyen – Dublinban és Frankfurtban – tárolják. Az egyik adatközpont problémája esetén gyorsan helyre tudjuk állítani az adatokat egy másikból. Ezenkívül az Efento Gateway és az Efento érzékelő beépített memóriával van felszerelve, amely néhány hónap múlva is tárolja a méréseket és bármilyen probléma esetén a kommunikáció helyreállítása után elküldi azokat a platformra.

A mért értékek széles választéka

 

Mondja el nekünk, mit szeretne mérni és mi biztosítunk Önnek egy érzékelőt. Minden Efento vezeték nélküli érzékelő (Bluetooth Low Energy és LTE-M / NB-IoT) legfeljebb három értéket képes mérni. Válassza ki a kívánt értékeket, vagy ellenőrizze le a kész érzékelők listáját. Mérnie kell valamit, ami nincs a listán? Vegye fel velünk a kapcsolatot és megvizsgáljuk a lehetőségét annak, hogy tudunk-e biztosítani Önnek érzékelőt annak mérésére.

Az Efento érzékelők nagyon nagy pontossággal kínálják a mért értékeket. Amennyiben úgy kívánja, térítés ellenében hitelesített laboratórium által kiállított kalibrálási tanúsítványt nyújthatunk Önnek. Tudjon meg többet a kalibrálási szolgáltatásról.

Riasztások és értesítések

 

Tudjuk, hogy a lehető leghamarabb értesítést szeretne kapni, ha bármi rosszul sül el az Ön által felügyelt eszközökkel. Ezért hoztuk létre a riasztási szabályok motorját, amely lehetővé teszi, hogy olyan feltételeket állítson be, amelyeknek alapján azonnal értesítést kaphat.

RIASZTÁSI SZABÁLYOK

Tetszőleges számú riasztási szabályt határozhat meg és minden szabályhoz érzékelőt rendelhet. A szabály például ingerből, állapotból és cselekvésből áll: ha a hőmérséklet 10 fok fölé emelkedik, a platform SMS-értesítést küld a kiválasztott címzetteknek. A szabályok bármilyen módon konfigurálhatók, pl. értesítések küldése különböző címzetteknek a túllépett küszöbértéktől függően, az érzékelő alacsony akkumulátor szintjénél csak bejelentkezni lehet a rendszerbe (értesítés küldése nélkül) stb.

SMS- ÉS E-MAIL-ÉRTESÍTÉSEK

A Platform bármilyen problémáról a legkényelmesebb módon képes értesítést küldeni: SMS-ben, e-mailben vagy értesítésben a mobilalkalmazásban. A platform lehetővé teszi értesítések küldését tetszőleges számú felhasználó számára.

RIASZTÁSOK MEGERŐSÍTÉSE

Minden riasztás megerősíthető a platformon. Miután a felhasználó megerősítette a riasztást, megjegyzést lehetséges hozzá beírni. Ez lehetővé teszi, hogy nyomon kövesse a riasztások listáját, valamint azokat az információkat, hogy ki és mikor vette észre és milyen intézkedéseket tett annak elhárítására.

efento alarm

Jelentések, riportok

 

A Platform lehetővé teszi egy automatikus jelentés beütemezését. A kiválasztott érzékelők adatait tartalmazó jelentés az Ön e-mail címére kerül a beállított gyakorisággal (például minden hétfőn, a hét első napján, minden nap). Kiválaszthatja a jelentés tartalmát (pl. csak méréseket vagy méréseket és információkat a túllépett küszöbökről) és a jelentés típusát (PDF vagy CSV). Ezen felül bármikor létrehozhat igény szerinti jelentést.

Screenshot 01

CSV JELENTÉS

A CSV (vesszővel elválasztott értékek) jelentéseket az adatok platformról történő exportálásához használják olyan formában, amely importálható harmadik fél szoftverébe. A CSV-jelentések tartalmazhatnak minden információt, beleértve a méréseket, a túllépett értékeket és az érzékelőkre vonatkozó műszaki információkat.

Screenshot 02

PDF JELENTÉS

A PDF jelentések nem szerkeszthetők és a mért értékek dokumentálására szolgálnak. A PDF-jelentések grafikonokat tartalmaznak a küszöbértékekre vonatkozó információkkal együtt (küszöbértékek, hányszor és mennyi ideig lépték túl a küszöböt, a leghosszabb túllépés időtartama). Sőt, a PDF-jelentésben néhány statisztikát is találhat, például MKT, eltérések, min/max értékek.

Mobilos alkalmazás

Az Efento Cloud IoT platform összes funkciója mobilalkalmazásból is elérhető. Megjelenítheti az érzékelők aktuális és korábbi méréseit, ellenőrizheti a riasztásokat, megváltoztathatja a riasztási szabályokat, generálhat és ütemezhet jelentéseket, és kezelheti a felhasználókat. Csak annyit kell tennie, hogy letölt egy ingyenes mobilalkalmazást a Google Playről, és bejelentkezik Efento Cloud fiókjába. Az alkalmazást az NB-IoT / LTE-M érzékelők és az Efento Gateway vezeték nélküli konfigurálására is használható.

Felhasználók kezelése

 

Az Efento Cloud lehetővé teszi, hogy tetszőleges számú felhasználót vegyen fel szervezetébe további díjak nélkül. Ezenkívül minden felhasználó számára különböző engedélyeket adhat meg, így csak azokhoz az adatokhoz és funkciókhoz férhet hozzá, amelyek számára engedélyezett.

manag 01

ENGEDÉLYEZÉSI SZINTEK

A szervezete felhasználói számára létrehozhat rendszergazdai fiókokat, akik konfigurálhatják a rendszert (pl. riasztási szabályok szerkesztése, érzékelők mozgatása helyek között, új felhasználók hozzáadása), menedzserek, akik hozzáférnek az adatokhoz és képesek módosítani egyes beállításokat (pl. riasztási szabályok) és elemzők, akik csak adatokhoz férnek hozzá, anélkül, hogy bármilyen beállítást szerkesztenének.

HELYEK HOZZÁFÉRÉSE

Ezen felül engedélyek is megadhatók bizonyos helyszínekre, így egy londoni személy nem férhet hozzá a New York-i adatokhoz.

… és még több

AUDIT TRAIL

A felhasználók által végrehajtott összes műveletet (beállítások módosítása, érzékelő eltávolítása, új felhasználó hozzáadása stb.) naplózza a rendszergazdák számára elérhető ellenőrzési nyomvonalon.

ÉRVÉNYESÍTÉS

Mi biztosítjuk az informatikai rendszer validálásához szükséges összes anyagot a világszerte alkalmazott legnépszerűbb szabványoknak megfelelően.

GMP AND 21 CFR PART 11

Az Efento Cloud megfelel a helyes gyártási gyakorlatnak, a jó terjesztési gyakorlatnak és a CFR 11. rész követelményeinek.