FELTÉTELEK FIGYELÉSE AZ ADATKÖZPONTOKBAN

A legtöbb vállalkozásnak vagy intézménynek saját szerverterme van. Ezek légkondicionált helyiségek, amelyek védve vannak az illetéktelen hozzáféréstől, a környezeti feltételek változásaitól és a különféle veszélyektől, beleértve a tűz vagy a víz szivárgását. A kiszolgáló helyiség kialakításának lehetővé kell tennie a szekrények és állványok ergonómiai elrendezését, amelyeken a szerverek találhatók, elválasztva a helyiséget az üzemeltetők számára biztosított helytől, míg a padlónak lehetővé kell tennie a kábelek behelyezését a csatornákba.
A kiszolgáló helyiségeknek állandó felügyelet alatt kell állniuk, mind az éghajlati viszonyok (hőmérséklet és páratartalom) figyelemmel kísérésére, mind az energiafogyasztás ellenőrzésére és az illetéktelen hozzáférés elleni védelem terén.

Az Efento egy teljes adatközpont-felügyeleti megoldást kínál. A feltételfigyelés mellett a rendszer SMS-ben/e-mailben értesítheti a felhasználókat a veszélyes körülmények változásairól, automatikus adatjelentéseket generálhat és jelezheti az áramellátás megszűnését a létesítményben.

Az adatrögzítők pontosak és megbízhatóak, tartósak és könnyen karbantarthatók.

 

Biztonságos szoftver titkosított kapcsolatokkal – több mint 300 nagy telepítésben, közel 1000 érzékelővel telepítve.

Könnyen és önálló telepítéssel kivitelezhető, az érzékelő azonnal használható a dobozon kívül. A rendszer konfigurálása kevesebb, mint 15 percet vesz igénybe.

Kettő  év garancia

GYORS ÉS KÖNNYŰ MEGVALÓSÍTÁS
Felügyeleti rendszer előfizetési díjak nélkül

A rendszer különböző fizikai értékeket mérő Efento vezeték nélküli érzékelőkből, a mérési adatokat gyűjtő és továbbító Efento Gatewayből és az Efento Cloud platformból áll.

A platform a teljes rendszer “agya”: tárolja az adatokat, döntéseket hoz az SMS / e-mail értesítések küldéséről, és mérési jelentéseket készít.

A platformhoz a világ bármely pontjáról hozzá lehet férni. Mindössze egy számítógépre, okostelefonra vagy táblagépre van szüksége, amely ingyenes mobilalkalmazást tartalmaz.
Az Efento Cloud használata előfizetési díjaktól mentes.

MIT ÉS HOL KELL FIGYELNI?

Hőmérséklet az adatközpontban
A hőmérséklet-ellenőrzés és az érzékelők megfelelő elhelyezése rendkívül fontos az eszközök megfelelő működésének fenntartásához. A hőmérséklet-érzékelőket beltérben és közvetlenül a rack szekrények bemeneteinél szerelik. A szerver helyiségben az optimális hőmérsékletnek 20°C és 21,5°C között kell lennie.A kiszolgáló helyiségben az optimális hőmérsékletnek 20 ° C és 21,5 ° C között kell lennie. A szerver bemeneti hőmérsékletének 18°C és 27°C között kell lennie, míg a forró levegő kimeneti hőmérséklete nem haladhatja meg a 20°C-ot a bemeneti hőmérséklet felett. Az optimális megoldás az, ha minden szekrényhez 3 érzékelőt telepítenek: az egyiket az alsó részébe a szekrénybe jutó hideg levegő hőmérsékletének mérésére, a másikat a felső részbe annak biztosítására, hogy az összes hideg levegő elérje a felső részt, míg az utolsó a légrács kimenetének tetején, amely általában a legforróbb pont.


Páratartalom a szobában

Egy másik fontos tényező, amit a szerver helyiségben ellenőrizni kell, a levegő páratartalma. A száraz levegő gyakran az elektromos töltések felhalmozódását okozza a szerver berendezésén és nagyon káros túlfeszültségekhez vezet. Másrészt a túl magas páratartalom vízgőz képződést is okoz, ami nagyon veszélyes rövidzárlatokhoz vezethet.
A megfelelő szint 40-60% relatív páratartalom, az optimális érték pedig a 45-50% tartományban van.
Termékek:
Hozzáférés védelem
A zárt tereket, amelyekhez csak arra jogosult személyek férhetnek hozzá, nyitás / zárás érzékelőkkel lehet ellenőrizni, amelyek észlelik az ajtók vagy ablakok illetéktelen kinyitását.
Energiafogyasztás
Az energiaköltségek jelentős helyet foglalnak el az adatközpont működtetésének költségeiben. Az Efento impulzusszámlálók a felhőplatformmal kombinálva lehetővé teszik nemcsak az áram, hanem a víz- vagy gázfogyasztás ellenőrzését is. Ez lehetővé teszi a problémák gyors felismerését, a költségek figyelemmel kísérését és riasztások generálását egy bizonyos fogyasztási szint túllépésekor.
Vízbetörés elleni védelem
A vízszivárgás és a kiszolgáló helyiségek elárasztása kevésbé gyakori, de veszélyes veszélyt jelenthet. Leggyakrabban szivárgó légkondicionáló rendszerek okozzák ezeket, ezért az vízszivárgás, vízbetörés érzékelőket ajánlatos az AC berendezés közelében elhelyezni. Az Efento szivárgásérzékelők felszerelhetők vízérzékelő heggyel ellátott típusú szondával vagy vízkötéllel, amely a szivárgást teljes hosszában érzékeli.

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

MÉG NEM BIZTOS BENNE?

Rendeljen egy induló készletet – csak 75.100 Ft.

Az induló készlet tartalmaz mindent, ami az Efento vezeték nélküli érzékelők és az Efento Cloud platform teszteléséhez szükséges:
– 1xEfento Gateway
– Bluetooth Low Energy hőmérséklet- és páratartalom-érzékelő
– Efento Cloud elérés 5 év
– Ingyenes szállítás!