GYÓGYSZEREK ÉS VAKCINÁK SZÁLLÍTÁSA
Szigorú felügyelet alatt

A jó disztribúciós gyakorlati feltételekkel összhangban (Journal of Laws 2002, 144. szám, 1216. tétel) a gyógyszerek szállítását oly módon kell végrehajtani, amely biztonsággal garantálja: a gyógyszer, a feladó és a címzett azonosítását, a termékek kölcsönös szennyeződését, védelmét a szennyeződésekkel, mechanikai sérülésekkel vagy lopásokkal szemben, védelmet a magas és alacsony hőmérsékletek, a fény és a páratartalom, valamint egyéb káros tényezők, valamint a megfelelő hőmérséklet káros hatásai ellen. A Gyógyszerészeti Főfelügyelőség által ellenőrzött összes létesítményt, amelyben gyógyszereket forgalmaznak, megfelelően kell kialakítani a gyógyszerek, különösen a magas hőmérsékletre érzékenyek (termolabilis) tárolásához.

Ezért minden kapcsolat részt vesz a „hideglánc” fenntartásában – a gyártótól a gyógyszer-nagykereskedőkön át a gyógyszertárakig. Az emberi fertőzések és fertőző betegségek megelőzéséről és leküzdéséről szóló, 2008. december 5-i törvény 18. cikkének 8. pontjával összhangban az egészségügyi miniszter által megvásárolt vakcinákat a “hideglánc” szerint és a meghatározott elvek szerint szállítják és tárolják a gyógyszerjog rendelkezéseiben.

A gyógyszer-szállítás hőmérséklete a termék sajátosságaitól függ, leggyakrabban 25°C-15°C, 15°C – 8°C és 8°C -tól 2°C.
A gyógyszerek biztonságát figyelembe véve a legnehezebb az úgynevezett hideg ellátási láncban történő szállítás, azaz 2 és 8°C közötti hőmérsékleten. A maximális páratartalom az áruk sajátosságaiból is adódik (max. 70% -ig). Kötelező azt is dokumentálni, hogy a gyógyszerek szállítása a kívánt hőmérsékleten történt.

Az Efento Transport egy olyan rendszer, amely nyomon követi és rögzíti a hőmérsékletet a közlekedésben és vezeték nélküli hőmérséklet-érzékelőkből áll, amelyek az Android telefonokhoz elérhető ingyenes alkalmazással együtt működnek. A rendszer rögzíti a hőmérsékleti értékeket, hangjelzéssel figyelmezteti a felhasználókat a hőmérsékleti küszöbértékek túllépésére, jelentéseket készít és támogatja a szállítmányok elosztását. Az Efento Transport kielégíti a folyamatos hőmérséklet-ellenőrzést igénylő gyógyszereket és oltásokat forgalmazó vállalatok igényeit.

Az adatrögzítő pontosak és megbízhatóak, tartósak és könnyen karbantarthatók.

Biztonságos szoftver titkosított kapcsolatokkal – közel 300 nagyobb telepítésben bizonyított, több mint 1000 érzékelővel.

A megoldás megfelel a GxP, a HACCP irányelvek, az FDA 21 CFR 11. rész, GMP jogi követelményeinek, a gyártó anyagokat biztosít az érvényesítéshez.

Könnyű és önállóan történik a telepítés, az érzékelő azonnal használható a dobozon kívül. A rendszer konfigurálása kevesebb, mint 15 percet vesz igénybe.

Gyártói garancia 2 év.

Mérések nyilvántartása

Az egyes érzékelők által mért hőmérsékletet vezeték nélkül továbbítják a vezető okostelefonjára. A méréseket az érzékelők memóriájában is tároljuk, ha kapcsolódási problémák merülnek fel (a kommunikáció folytatása után automatikusan továbbítják őket). A mérési adatok feltölthetők a szerverre is.

Grafikonok, statisztikák

Az alkalmazásban tárolt hőmérsékleti mérések grafikon formájában jeleníthetők meg. Ezenkívül minden megtett útvonal esetében az alkalmazás meghatározza a minimális és a maximális hőmérsékletet, valamint azok bekövetkezésének dátumát és idejét.

Útvonalak

Az Efento Transport a hőmérsékletméréseket összekapcsolja az útvonalakkal – az áruszállítás kezdetétől a végéig. A „Start” gomb megnyomásával megkezdődik a hőmérséklet mérésének rögzítése, a „Stop” megnyomásával a rögzítés befejeződik és jelentést készít egy összefoglalóval, amelyet automatikusan el lehet küldeni bármely e-mailre. A történeti útvonalakat az alkalmazás naplózza és bármikor reprodukálhatók a hőmérsékleti küszöbök esetleges túllépéseivel kapcsolatos információkkal együtt.

Könnyű kezelhetőség

Az adatrögzítő vezeték nélkül csatlakozik a telefonhoz vagy a táblagéphez és nem igényel semmilyen illesztőprogramot. Egyszerűen húzza ki a naplózót a dobozból, telepítse az alkalmazást és kezdje el rögzíteni a hőmérsékletet, a páratartalmat és a nyomást!

Hangjelzés

Az alkalmazás az okostelefon által generált hangjelzéssel figyelmezteti a járművezetőt egy meghatározott küszöbérték túllépésére, az aktuális hőmérsékletre vonatkozó információkkal együtt. A riasztással kapcsolatos információkat rögzíti a jelentés. Az alkalmazás lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy emlékeztetőt állítson be – ha a hőmérséklet nem tér vissza a biztonságos tartományba, akkor a riasztás egy előre beállított idő után újra elindul.

PDF és CSV jelentések

A méréseket bármikor el lehet küldeni jelentés formájában (pdf vagy csv) bármely e-mailre. Ezzel a megoldással az ügyfelek a kézbesítés pillanatában kapnak jelentéseket, és megfeledkezhetnek arról, hogy hosszú és kényelmetlen jelentéseket nyomtasson az útvonalakról. 

Automatikus jelentések

Az Efento Transport lehetővé teszi a jelentések automatikus elküldését a kiválasztott felhasználóknak az útvonal végén. Amikor a sofőr megnyomja a “Stop” gombot, kap egy jelentést, amely összefoglalja az útvonalat, beleértve az összes mérést, valamint az egyes érzékelők által mért minimum és maximum értékeket.

E-mail értesítések

Az alkalmazás lehetővé teszi két alsó (figyelmeztetés és riasztás) és két felső (figyelmeztetés és riasztás) hőmérsékleti küszöb beállítását. Ha a hőmérséklet meghaladja az egyik küszöbértéket, a rendszer bármely meghatározott címzettnek elküldheti az e-mailt. Az értesítési lehetőségek szabadon konfigurálhatók, pl. figyelmeztetéseket lehet küldeni a címzettek különböző csoportjainak, mint a riasztások, figyelmeztetéseket el lehet hagyni stb.

Távoli hőmérséklet-leolvasások

Az Efento Transport lehetővé teszi az aktuális hőmérsékleti értékek távoli leolvasását bármikor. Ha az alkalmazás a szerverrel működik, a mérések online módon jelennek meg a böngészőben, ellenkező esetben az aktuális hőmérsékleti értékeket e-mailben lehet megadni.

Fuvarlevelek

Az utazás megkezdésével a járművezető beírhatja, beolvashatja vagy letöltheti a szerverről a hozzá tartozó fuvarleveleket, így a mérések adott csomagokhoz / szállításokhoz rendelhetők és regisztrálhatók a feladók és címzettek jelentéseiben.

Szállítások

Az alkalmazás vezérelheti a szállítmányok kézbesítését. A szállítmányok mindegyike megfelelő státusszal jelölhető: leszállítva, megrongálva, elutasítva, elveszett. Lehetőség van a telefon kamerájának használatára a szállítmányok számának beolvasására is. Ha az alkalmazás szerverrel működik, a fuvarlevél-követési számok letölthetők a szerverről, és a kézbesítés befejezése után visszaküldhetők neki.

ERP szoftverintegráció

Az Efento Transport rendszeresen továbbíthat minden mérést, eseményt és információt a túllépett riasztási küszöbértékekről az ügyfél szerverére – lehetővé teszi az ügyfél számára az aktuális adatok megtekintését és az archív adatok elemzését. Az alkalmazás bármely ERP szoftverrel is integrálható, így a szállítási útvonalról érkező hőmérsékleti jelentések számlákkal vagy raktári dokumentumokkal párosíthatók.

GYORS ÉS KÖNNYŰ MEGVALÓSÍTÁS
Komplett távfelügyeleti rendszer a szállításhoz

Az Efento Transport lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az áruszállítás során rögzítsék a hőmérsékletet és riasztás is legyen, ha a hőmérséklet meghaladja az előre beállított küszöbértéket, támogatja a szállítások elosztását, regisztrálja a futásteljesítményt.
A rendszer Efento hőmérséklet-érzékelőkből áll, amelyek Bluetooth 4.0 interfésszel rendelkező okostelefonokkal vagy táblagépekkel kommunikálnak, és egy szerver támogatja azokat.

Az Android rendszert futtató mobileszközökre telepített dedikált alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy rögzítsék a szállított termékek hőmérsékletét, riasztást kapjanak, ha a hőmérséklet meghaladja az előre beállított küszöbértékeket, jelentéseket generáljon és küldjön a címzetteknek, támogassa a szállítások elosztását (beleértve a kódolvasást), adatokat küldjön a szállítási szerverekre az ügynökök. A rugalmas alkalmazás bármilyen logisztikai / tároló / ERP szoftverrel összekapcsolható.

ALKALMAZÁSI MŰVELETEK

1 – LOGGING

A sofőr elindítja az alkalmazást és beírja az autó azonosítóját és rendszámát. Az adatok a hőmérsékleti mérésekkel együtt láthatók lesznek a jelentésben.

2 – FUVARLEVÉL HOZZÁADÁSA

A sofőr bevezeti vagy beolvassa a fuvarleveleket. Amennyiben az alkalmazás integrálva van a vállalat szerverével, az információ automatikusan letöltésre kerül. A fuvarlevél száma látható a jelentésekben.

3 – MÉRÉS INDÍTÁSA

A vezető megnyomja a „Start” gombot és ezzel megkezdi a hőmérséklet rögzítését. Amennyiben az alkalmazás integrálva van a vállalat szerverével, az adatokat folyamatosan továbbítják rá.

4 – SZÁLLÍTMÁNYOK SZÁLLÍTÁSA

Az alkalmazás regisztrálhatja a szállítmányok kézbesítését. A sofőr felsorolja a leszállított szállítmányokat, vagy beolvassa azok számát. Amennyiben az alkalmazás a vállalat szerverével működik, akkor az adatokat azonnal elküldik neki.

5 – JELENTÉS

A járművezető bármikor küldhet méréseket tartalmazó jelentést bármely e-mail címre (pl. a vevőnek / címzettnek) a szállítás közbeni hőmérséklet dokumentálása érdekében.

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

6 – MÉRÉSEK BEFEJEZÉSE

Az utazás után a sofőr megnyomja a „Stop” gombot a mérések rögzítésének befejezéséhez. Az útvonalról automatikus hőmérséklet-jelentés készül (hőmérsékleti mérések, megtett kilométerek száma), amelyet bármilyen e-mail címre el lehet küldeni.