GYÓGYSZEREK ÉS VAKCINÁK BIZTONSÁGOS TÁROLÁSA
Hőmérséklet és a páratartalom ellenőrzése

A nagykereskedőknek és a gyógyszertáraknak gyógyszereket kell szállítaniuk és tárolniuk a gyártó utasításainak megfelelően.
A gyógyszertár a „hideg ellátási láncnak” megfelelően szállított gyógyszerek és oltások beérkezése után köteles ellenőrizni minden helyiséget, ahol a gyógyszereket tárolják. A legfontosabb ellenőrzendő paraméterek a hőmérséklet és a páratartalom és a gyógyszerészeknek nyilvántartást kell vezetniük.
A gyógyszertár helyiségeinek ezért megfelelő mikroklímával kell rendelkezniük, amely biztosítja a gyógyszerészeti termékeket, beleértve a gyógyszereket is, annak biztonságos tárolását.

A gyógyszertár hőmérsékletének és páratartalmának figyelemmel kísérésének követelményét az egészségügyi miniszter 2015. március 13-i rendelete (Journal of Laws, 2015. március 19., 381. tétel) szabályozza, amely egyértelműen jelzi, hogy a gyógyszertár minden helyiségében, ahol termékeket tárolnak, ill. a gyártott gyógyászati ​​és orvostechnikai eszközöket kötelezően higrométerrel és hőmérővel kell felszerelni.

“A vállalkozó felszerelést biztosít a gyógyszerek tárolására szolgáló helyiségek hőmérsékletének 24 órás ellenőrzésére és megfelelő eljárásokat vezet be, figyelembe véve a környezeti tényezőket: hőmérséklet, fény, páratartalom és a helyiségek tisztasága.”

Ugyanez a rendelet kötelezi a gyógyszertárvezetőket és a gyógyszerszállítókat a szükséges mérési infrastruktúra meglétére és a mikroklíma paraméterek 24 órás felügyeletének biztosítására azokban a helyiségekben, ahol gyógyszereket tárolnak. A riasztórendszernek figyelmeztetnie kell a megállapított eseményekről és a tárolási határértékektől való bármilyen eltérésre, amelyek szintjét a tárolt gyógyszerek legmagasabb minőségének biztosítása érdekében kell meghatározni.
A levegő hőmérsékletének és páratartalmának mérését rendszeresen fel kell jegyezni és naponta legalább kétszer fel kell rögzíteni. A méréseket minden alkalommal meg kell adni, amikor a gyógyszerfelügyeletet végző ellenőr ellenőrzi. A gyógyszertárban a levegő hőmérséklet tartománya 15 és 25°C között van és a páratartalom nem haladhatja meg a 70% -ot.

Az Efento Inspector egy klinikának, egészségügyi központoknak és gyógyszertáraknak szánt megoldás az orvosi hűtőszekrények hőmérsékletének ellenőrzésére. A rendszer lehetővé teszi többek között SMS / e-mail riasztások küldését, automatikus jelentések készítését, riasztó hangjelzést a küszöbérték túllépésekor és az áramellátásban történő zavarok jelzését a létesítményben.

Az adatrögzítők pontosak és megbízhatóak, tartósak és könnyen karbantarthatók.

Biztonságos szoftver titkosított kapcsolatokkal – több mint 300 nagy telepítésben bizonyított, több mint 1000 érzékelővel.

A megoldás megfelel a GxP, a HACCP irányelvek, az FDA 21 CFR 11. rész, GMP jogi követelményeinek, a gyártó anyagokat nyújt az érvényesítéshez.

Könnyű és önálló telepítés, az érzékelő azonnal használható a dobozon kívül. A rendszer konfigurálása kevesebb, mint 15 percet vesz igénybe.

Gyártói garancia 2 év.

GYORS ÉS KÖNNYŰ MEGVALÓSÍTÁS
Felügyeleti rendszer előfizetési díjak nélkül

A rendszer különböző fizikai értékeket mérő Efento vezeték nélküli érzékelőkből, a mérési adatokat gyűjtő és továbbító Efento Gatewayből és az Efento Cloud platformból áll.

A platform a teljes rendszer “agya”: tárolja az adatokat, döntéseket hoz az SMS / e-mail értesítések küldéséről, és mérési jelentéseket készít.

A platformhoz a világ bármely pontjáról hozzá lehet férni. Mindössze egy számítógépre, okostelefonra vagy táblagépre van szüksége, amely ingyenes mobilalkalmazást tartalmaz.
Az Efento Cloud használata előfizetési díjaktól mentes.

Orvosi hűtőszekrények
A kórházi gyógyszertár, amely az összes kórházi osztályt gyógyszerekkel és vakcinákkal látja el, állandó ellenőrzést és nyilvántartást igényel a hőmérséklet vonatkozásában a hűtőszekrényekben, valamint a hőmérséklet és a páratartalom azokban a helyiségekben, ahol gyógyszereket tárolnak.
A gyógyszerek, vakcinák stb. optimális tárolási körülményeinek fenntartása nagy mértékben befolyásolja biztonságukat és hatékonyságukat.
“Csak személyzet számára” szobák
A zárt tereket, amelyekbe csak a személyzet férhet hozzá. Az Efento nyitás / zárás érzékelőkkel megfigyelhető az ilyen helyiségek ajtajának nyitása / bezárása a teljes beléptetés és ellenőrzés biztosítása érdekében.
Energiafogyasztás
A gyógyszertárban az energiaköltségek a kiadási kimutatás jelentős tétele. Ezért nem meglepő, hogy az csökkentésükre irányuló intézkedéseket egyre komolyabban kezelik, mivel ezeknek a költségeknek a csökkentése növelheti a vállalat jövedelmezőségét.
Az Efento érzékelők lehetővé teszik, hogy ne csak az áramot, hanem a víz- vagy gázfogyasztást is figyelemmel kísérje. Az Efento Cloud platform továbbá lehetővé teszi a használat folyamatos nyomon követését, riasztások generálását a használati küszöbértékek túllépésekor, valamint a fogyasztás teljes ábrázolását egy grafikonon.

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK