ÜGYFELÜNKRŐL

A Norske Redningshunder, gyakran rövidítve NRH, a norvég kifejezés a “norvég kereső- és mentőkutyákra” utal. Az NRH egy kiemelkedő és elismert szervezet Norvégiában, amely a kereső- és mentőkutyák, valamint  kutyavezetőik kiképzésére és bevetésére összpontosít, hogy különböző vészhelyzetekben segítséget nyújtsanak.
A Norske Redningshundert 1964-ben alapították nonprofit szervezetként. Az évek során jelentősen megnőtt, és döntő szerepet játszik a norvégiai keresési és mentési erőfeszítésekben.

Norg 2023 12 10 120107

dogs 3 465x620 1

Szabványos mentőkutya ketrec

A Norske Redningshunder kiváló hírnévre tett szert a keresés és mentés terén, és csapatai részt vettek a nemzetközi segélyakciókban. Az NRH nemcsak Norvégiában vett részt számos mentőakcióban, hanem más országokban is hozzájárult szakértelmével és tapasztalatával életek megmentéséhez.

MEGOLDANDÓ PROBLÉMA / FELADAT

A mentőakciók során a kutyák idejük nagy részét az autókban töltik. A kutyavezetők olyan rendszert kerestek, amely lehetővé teszi számukra, hogy folyamatosan figyelemmel kísérjék a parkoló járművekben uralkodó környezeti feltételeket, hogy a kutyáknak ne okozzon kárt a rendkívül magas vagy alacsony hőmérséklet.
Fontos volt számukra, hogy értesítést kapjanak, ha az autóban a hőmérséklet túllépi a meghatározott tartományt.

A Norske Redningshunder hőmérséklet-ellenőrző rendszert keresett a mentőjárművekhez.
Fontos volt számukra, hogy értesítést kapjanak, ha egy parkoló autóban a hőmérséklet és páratartalom értékei meghaladják a meghatározott küszöbértéket.

MEGOLDÁS

A BRE Digital, az Efento norvégiai partnere NB-IoT loggereken és az Efento Cloud platformon alapuló megoldást javasolt.
Az érzékelő adatrögzítők SIM-kártyával vannak felszerelve, és meghatározott időközönként küldik az adatokat az NB-IoT hálózatot használva – ez egy energiafogyasztás-optimalizált technológia, amely tökéletes a vezeték nélküli érzékelők számára. Ennek köszönhetően az eszközök akár néhány évig is működhetnek akkumulátorral. Ráadásul a technológia lehetővé teszi, hogy az eszközök olyan helyeken is működjenek, ahol gyenge a térerő lefedettség.

Az Efento NB-IoT loggerek által végzett méréseket az Efento Cloud – egy felhőplatform – továbbítja, amely összegyűjti az érzékelő adatait, és lehetővé teszi a felhasználók számára azok megjelenítését, a hőmérséklet-változásokra való reagálást és a kiválasztott időszakokról jelentések készítését. A platform architektúrája gyors skálázhatóságot, biztonságot és adatbiztonságot biztosít. A platformot az Efento csapata frissíti és felügyeli, ami nyugalmat biztosít az ügyfelek és a felhasználók számára. Az adatokról folyamatosan biztonsági mentés készül egy, a fő szerverektől eltérő földrajzi helyen lévő adatközpontban, hogy az adatok mindig elérhetőek legyenek az ügyfelek számára.

dogs 2 465x620 1

Efento NB-IoT logger egy kutyaketrecre szerelve
 

A hőmérséklet-ellenőrző rendszer bevezetésének legfontosabb előnyei a következők:

  • Távoli hozzáférés a mérésekhez – a felhasználók hozzáférhetnek a hőmérsékletmérésekhez egy weboldalon keresztül vagy az ingyenes Efento mobilalkalmazással.
  • Értesítések – a meghatározott riasztási küszöbértékek túllépésekor értesítést küld e-mailben, SMS-ben vagy push üzenetként a mobilalkalmazásban.
  • Hosszú karbantartásmentes működés – az akkumulátorok akár néhány évig tartó karbantartásmentes működést biztosítanak.
  • Távoli konfiguráció – az érzékelő konfigurációja távolról módosítható a felhőplatformról.

MEGOLDÁS

A Norske Redningshunder által használt autók hőmérséklet naplózókkal való felszerelése növeli az állatok biztonságát, miközben biztosítja a gondozóik nyugalmát.

“A Norvég Mentőkutyák kutyavezetőjeként és operatív vezetőjeként a kutya ideje nagy részét az autóban tölti – gyakran akkor, amikor az autó parkol.
Most, hogy az autó hőmérsékletének szabályozása, az SMS-ben és e-mailben történő aktív értesítéssel együtt azt jelenti, hogy pihenhetek, amíg a kutya az autóban van, és bízhatok abban, hogy értesítést kapok, ha valamit tennem kell.

Beállíthatom az értesítéseket egyéni hőmérsékleti szinteknél, és kiválaszthatom, hogy mennyi időt szeretnék, amikor a “riasztás megszólal”. Ezenkívül hozzáférhetek a hőmérséklet és a páratartalom előzményeihez.”