ÜGYFELÜNKRŐL

A krakkói Egyetemi Gyermekkórház (UCH) Dél-Lengyelország legnagyobb gyermekkórháza. A kórház célja a gyermekek életének és egészségének megmentése életük első napjától kezdve. Minden diagnosztikai és terápiás tevékenységet a betegek jogainak és személyes méltóságának tiszteletben tartásával és a legfrissebb orvosi ismeretekkel összhangban végeznek.

MEGOLDANDÓ PROBLÉMA / FELADAT

A kórházban számos olyan helyiség van, amely tisztaszobai körülményeket igényel. Ezenkívül a transzplantációs anyagokat cseppfolyósított nitrogénben kell tárolni, ahol állandó hőmérsékletre van szükség.

A hőmérséklet ellenőrzése egy oltóközpontban is fontos, ahol sok oltóanyagot tárolnak.

A vonatkozó előírások értelmében a leírt paraméterek állandó ellenőrzésére van szükség. A kórház olyan rugalmas, modern, vezeték nélküli rendszert keresett, amely lehetővé teszi a különböző paraméterek, többek között a hőmérséklet, a páratartalom és a nyomáskülönbség ellenőrzését.

Nagyon fontos volt, hogy a különböző helyekről származó összes adatot egy platformon gyűjtsék össze, valamint a rendszer fejlesztésének lehetősége is lényeges kérdés volt a következő vizsgálati pontokig.

A vonatkozó előírásoknak megfelelően folyamatos hőmérséklet- és páratartalom-ellenőrzésre van szükség (mind a hűtőszekrényekben, mind azokban a helyiségekben, ahol a gyógyszerek találhatók).

AJÁNLÁS

“Az Efento rendszer bevezetésének célja az volt, hogy távoli és felügyelet nélküli rendszert építsünk ki, amely lehetővé teszi a tiszta helyiségek környezeti feltételeinek felügyeletét. Az Efento rendszer telepítése előtt szembesültünk azzal a problémával, hogy a tiszta helyiségekbe telepített eszközök mindennapos, kézi leolvasása problémát jelentett. Az Efento rendszer támogatja a helyiségeken belüli környezeti paramétereket, azaz a páratartalmat, a hőmérsékletet és a helyiségek közötti nyomáskülönbséget, valamint a fagyasztott transzplantációs anyagok tárolására szolgáló hűtőszekrények és alacsony hőmérsékletű kriosztátok hőmérsékletét.
A cseppfolyósított nitrogénnel működő kriosztátokban használt Efento rendszer lehetővé tette, hogy a hőmérséklet mérése céljából ne kelljen naponta kinyitni a tartályokat. Ez volt számunkra az egyik legfontosabb probléma, mivel az ilyen eszközök mindennapos felnyitása károsítja a védőtömítéseket. A tárolt anyagok biztonsága mostantól jobb, köszönhetően az e-mail és SMS értesítésnek munkaidőn kívül is.
Az intuitív és áttekinthető Efento Cloud rendszer felhasználóbarát, a követelményekhez és a hazai szabványokhoz igazodik. Csak ajánlani tudjuk.”

Gyermekkórház munkatársa

MEGOLDÁS

A kórház az Efento Cloud Platformmal működő vezeték nélküli Efento loggerek felszerelése mellett döntött.

Tiszta helyiségek

Minden tiszta helyiséget Efento nyomáskülönbség-érzékelőkkel szereltek fel. Ez lehetővé teszi a kórházi személyzet számára, hogy folyamatosan nyomon kövesse a helyiségek közötti nyomáskülönbséget, és biztosítsa, hogy a tiszta levegő kiáramoljon a helyiségből, ha az ajtó kinyílik.

Folyékony nitrogénnel töltött konténerek

A kriosztátokban (őssejtek tárolására használt eszközök) Efento alacsony hőmérséklet-érzékelőket szereltek fel. A kriosztátokat cseppfolyósított nitrogéngőzökkel hűtik (-196°C).

Orvosi hűtők

Az oltási ponton található hűtőszekrényekbe Efento hőmérséklet érzékelőket telepítettek.

Gyógyszer- és vakcinaraktár

A gyógyszereket és vakcinákat tároló helyiségekben Efento hőmérséklet- és páratartalom érzékelő készülékeket szereltek fel.

A mérések pontosságának megerősítése érdekében minden készüléket a vonatkozó szabványoknak megfelelően kalibráltak.

Tiszta helyiségben működő nyomáskülönbség érzékelő adatrögzítő

A kórház megoldotta a hőmérséklet, a páratartalom és a nyomáskülönbség nyomon követésének problémáját, a megbízhatóság és az adatbiztonság megszerzésével.

  • A meghatalmazott személyek bárhonnan hozzáférhetnek az aktuális mérésekhez.
  • A rendszer sms-ben tájékoztatja a felelős személyeket a meghatározott túllépésekről, aminek köszönhetően a személyzet reagálhat a rendellenességek észlelése esetén.
  • A frissítések új változataiért nem kell külön fizetni.
  • A rendszer fejlesztéséhez kizárólag érzékelők vásárlására van szükség, egy gateway 120 érzékelő esetén is képes működni.
  • A kórházban több mint 30 Efento adatrögzítőt telepítettek.

EREDMÉNYEK

Első a biztonság

A gyógyszerek biztonságának megfigyelése

Időmegtakarítás

Automatikus adatgyűjtés és jelentések kinyerése

Jogszabályi követelmények

A megoldás megfelel a jogszabályi előírásoknak