Efento blog

Az Efento sok új terméket jelentett be a 2021-es évre

Ez év végéig egy sor új érzékelőtípust tervezünk bevezetni, kiegészítőkkel és új szoftveres funkciókkal együtt. Új szenzortípusok állnak majd rendelkezésre az Efento által használt összes kommunikációs technológiában (NB-IoT, LTE-M, Bluetooth Low Energy).

Új, moduláris érzékelő hardver (2020 novemberi kiadás)

A moduláris érzékelő kialakítás lehetővé teszi számunkra, hogy gyorsan szállítsunk különböző fizikai értékű érzékelők prototípusait és kisebb mennyiségű érzékelőt állítsunk elő, viszonylag alacsony költséggel. A modularitás különféle érzékelő típusokat, kommunikációs technológiákat (NB-IoT, LTE-M, 2G, 3G), tápegységet (2AA elem, 3 AA elem, USB tápegységet, USB tápegység tartalék akkumulátorral) és burkolatot tartalmaz az érzékelő típusától és környezetétől függően, amelyben a készülék működik. Az érzékelő több NB-IoT sávot támogat, amely lehetővé teszi, hogy az egész világon működik (Ázsia, Amerika, Európa, Afrika, Ausztrália).

Különböző bekapcsolási lehetőségek (2020 novemberi kiadás)

Az egyik megoldás az érzékelő bekapcsolásához, hogy a felhasználó eltávolítja az elemcsíkokat. Az érzékelő bekapcsolásának különböző módjain dolgozunk, beleértve a mechanikus kapcsolót (gombot) és a reed-kapcsolót (az érzékelő bekapcsolásához a felhasználónak csak mágnessel kell megérintenie az érzékelő házát)

Új szenzortípusok (megjelenése 2020. december)

Az új moduláris hardver támogatni fogja a különböző érzékelő-kiegészítőket – egy bővítőkártyát, amely lehetővé teszi a különböző fizikai / kémiai értékek mérését. Az első szakaszban hozzáadjuk a következő érzékelők támogatását: H2S, NO2, CH4, NH3, CO, O3, Por (PM1, PM2.5, PM10), fény, vízszint, zajszint, talajnedvesség

GATEWAY

Egyedi CA tanúsítványok (2020. októberi kiadás)

Engedélyezheti a felhasználók számára, hogy egyedi CA tanúsítványokat adjanak hozzá, amelyeket az adatok titkosításához használnak. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy biztonságosan elküldjék az adatokat (https-en keresztül) az Efento Gateway-től a saját, egyedi megoldásaikhoz.

Kétirányú SSL (2020. novemberi kiadás)

A szolgáltatás legfontosabb előnye, hogy az egyes Efento Gateway által küldött adatokat egyedi tanúsítvánnyal írják alá, amelyeket ehhez a gateway-hez rendeltek. Ennek köszönhetően a felhasználók biztosak lehetnek abban, hogy az Efento Cloud platformra / ügyfél szerverére küldött adatok az Efento Gateway-ből származnak, és azokat nem módosította harmadik fél (“men in the middle” attack). Ezenkívül ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az Efento Gateway-eket az AWS IoT core vagy az Azure IoT szolgáltatásokkal már a dobozból kivéve használhassák

GSM Gateway (Q2 2021)

Fejlesztjük az Efento Gateway GSM támogatású verzióját. Ez az eszköz minden olyan helyen hasznos lesz, ahol nincs internetkapcsolat. A Gateway ugyanazokkal a szolgáltatásokkal fog rendelkezni, mint az Efento Gateway Ethernet verziója.

Cloud platform

Új mobilalkalmazás (már kiadva, folyamatosan frissítve)

Fejlesztettünk egy új „Efento” mobilalkalmazást, amely hozzáférést biztosít a platform összes funkciójához mobileszközéről. Ezenkívül lehetővé teszi az érzékelők és gatewayek egyszerű konfigurálását és hozzáadását a platformhoz. Folyamatosan új funkciókat adunk az alkalmazáshoz. Az egyik példa a push értesítések. Ez lehetővé teszi, hogy mindig értesüljön az érzékelők állapotáról és a potenciálisan veszélyes helyzetekről.

Új kezelőfelület az Efento Cloud számára (2020. szeptemberi kiadás)

Frissítjük az Efento Cloud felületét. Az új kezelőfelület intuitívabb módon ugyanazokat a funkciókat kínálja, mint a jelenlegi.

Twin érzékelő (megjelenés December 2020)

Minden NB-IoT / LTE-M érzékelőnek meglesz a digitális twinje – az érzékelő szoftveres ábrázolása, amely megtartja jelenlegi konfigurációját. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy teljes mértékben távolról konfigurálják az Efento érzékelőket és szinkronizálják a Bluetooth-on (Efento mobilalkalmazással) végzett módosításokat az érzékelő digitális twinjével.