Efento blog

Az Efento NB-IoT csatlakozású érzékelőket kínál egész Európában

Örömmel értesítjük Önt, hogy az Efento NB-IoT érzékelők telepítése és beállítása most már könnyebb lesz, mivel az ügyfelek előre telepített SIM-kártyákkal rendelhetik meg az eszközöket, amelyek 18 európai országban kommunikálnak az NB-IoT hálózatokkal a dobozunkból.

2021 januárjától az Efento ügyfeleink megrendelhetik majd az NB-IoT vezeték nélküli érzékelőket a Deutsche Telekom és roaming partnerei által biztosított kapcsolattal együtt. A projekt típusától és méretétől függően kétféle módon lehet megrendelni a csatlakozást: egyszeri díj (előre fizetett) vagy előfizetés. Az Efento képes lesz biztosítani a kapcsolatot mind a kicsi, igazolható koncepciójú projektekkel, mind a több ezer vezeték nélküli érzékelő nagyméretű telepítésével. Hardver szempontjából az Efento érzékelők MicroSIM (3FF) és eSIM (MFF) készen állnak és mindkettő használható, a projekt követelményeitől függően. Az érzékelő standard Efento NB-IoT tesztkészlet SIM-kártyával lesz ellátva, az ötéves csatlakozást is beleértve.

Ezenkívül az Efento NB-IoT érzékelők egy privát APN-t fognak használni. Ez az APN és az Efento Cloud platform közötti VPN-kapcsolattal együtt magas szintű biztonságot nyújt, mivel az eszközök és a felhőplatform közötti kommunikáció minden harmadik fél számára „láthatatlan”.

A Swisscom, a Telia Company és a Vodafone között a Deutsche Telekom által az év elején aláírt barangolási megállapodásoknak köszönhetően az NB-IoT roaming 18 európai országban érhető MAJD el. Ide tartozik Ausztria, Horvátország, Csehország, Dánia, Finnország, Németország, Görögország, Magyarország, Liechtenstein, Norvégia, Lengyelország, Szlovákia, Spanyolország, Svédország, Svájc, Hollandia és az Egyesült Királyság.

Az NB-IoT roaming Európa-szerte elérhető (forrás: Deutsche Telekom)

Az Efento-ról: az Efento a tárgyak internetére (IoT), a gépek közötti kommunikációra (M2M) és a felhőalapú számításra összpontosít. A világ kevés cégeként integrált megoldást kínálunk a különféle fizikai paraméterek figyelemmel kísérésére és elemzésére, vezeték nélküli érzékelők (Bluetooth Low Energy, Narrowband IoT, LTE-M), fejlett felhőplatform és mobilalkalmazásokra alapozva. Az Efento termékei a világ 45 országában vannak jelen. További információért kérjük az Efento Cloud-ról szóló cikkünket tanulmányozza