Az impulzusszámlálók speciális típusú érzékelők, amelyek egy harmadik féltől származó eszköz / mérő által leadott impulzusok számának kiszámítására szolgálnak. Az impulzusszámlálóknak különféle használati esetei vannak, ideértve a víz / villany / gázmérők leolvasását vagy az események számát (pl. ajtónyitás és zárás).

Áttekintés

Az Efento háromféle impulzusszámlálót kínál: vízimpulzus-számlálót, elektromos impulzusszámlálót és általános impulzusszámlálót. A hardver szempontjából az eszközök azonosak. Az egyetlen különbség a szoftver oldalon van – a vízimpulzus-számláló átalakítja az impulzusok számát literre, az elektromos impulzusszámlálók az impulzusok számát Wh-ra, az általános impulzusszámláló pedig a beállított időtartamban megszámolt impulzusok számát adja vissza.

Minden impulzusszámláló legfeljebb három csatornával rendelkezik. Minden csatorna megszámolja az ahhoz csatlakoztatott eszköz által leadott impulzusok számát. Ezenkívül lehetséges az impulzusszámláló csatornák bővítése más érzékelő típusokkal – például impulzusszámláló beszerzése mellett, amely a hőmérsékletet és a páratartalmat is méri.

Az Efento impulzusszámlálói Bluetooth Low Energy és / vagy NB-IoT segítségével kommunikálhatnak. Bluetooth Low Energy impulzusszámlálók esetén az adatokat vagy közvetlenül az Efento mobilalkalmazással telepített mobiltelefonra, vagy az Efento gateway-en keresztül továbbítják az Efento Cloud / harmadik fél platformjára. Az Efento NB-IoT impulzusszámlálók közvetlenül az Efento Cloud vagy harmadik fél platformjára küldik az adatokat az NB-IoT hálózaton keresztül. A kommunikációs technikától függetlenül az eszközök akkumulátorosak és karbantartás nélkül évekig működhetnek.

Impulzusszámlálók csatlakoztatása

Impulzusszámláló
Impulzusszámláló víz

Az impulzusszámlálók számos esemény számlálására szolgálnak. Például: megszámolja az ajtónyitás számát, a forgóajtón áthaladók számát, az eszköz által jelentett riasztások számát. Az Efento impulzusszámlálók bármilyen eszközt támogatnak, amely SO (impulzus) vagy száraz kontaktus kimenetet biztosítanak. Ide tartoznak a mágneses / reedkapcsolós ajtóérzékelők is. Az impulzusokat biztosító eszközt az Efento impulzusszámláló CH és GND sorkapocs szorítóihoz kell bekötni (többcsatornás impulzusszámláló esetén: CH1-GND, CH2-GND, CH3-GND).

Impulzusszámláló áram

A vízimpulzus-számlálók bármilyen impulzus-kimenettel ellátott vízmérővel működnek. Amennyiben a vízimpulzus-számlálót analóg mérőhöz kívánja csatlakoztatni, akkor impulzusszondával (a mérő gyártótól függően impulzus-érzékelőnek, impulzus-generátornak is nevezhető) átalakíthatja az analóg mérő jelzését impulzusokká. Ellenőrizze a vízmérő használati útmutatóját, hogy megtalálja a legjobb módszert a mérőóra impulzusokká történő alakítására. Az impulzusokat biztosító eszközt az Efento impulzusszámláló CH és GND sorkapocs csatlakozóihoz kell bekötni (többcsatornás impulzusszámláló esetén: CH1-GND, CH2-GND, CH3-GND).

Az Efento elektromos áram impulzusszámlálót az elektromos mérő SO kimenetéhez kell bekötni. MINDIG olvassa el és kövesse az elektromos fogyasztásmérő használati útmutatóját, amelyet az Efento impulzusszámlálóhoz csatlakoztatni kíván. Az elektromos áramütés elkerülése érdekében:

  • Kapcsolja ki a termékhez csatlakoztatott összes áramforrást és berendezést
  • Csatlakoztassa az összes kábelt az eszközökhöz
  • Kapcsolja be az összes áramforrást

Adatok megjelenítése és elemzése

Az Efento impulzusszámlálók elküldhetik az adatokat az Efento Cloud szolgáltatásba további feldolgozás és tárolás céljából, vagy elérhetők egy ingyenes Android alkalmazással.

Efento Cloud

Amikor egy impulzusszámláló elküldi az adatokat az Efento Cloud-nak, akkor a víz / villamos energia fogyasztással vagy az impulzusok számával kapcsolatos összes információt ott tárolja. A felhasználó számos szabályt állíthat be, figyelmeztetve a rendellenes használatra (pl. amennyiben a vízfogyasztás meghaladja a 10 litert / perc, SMS-értesítést küldhet), az adatokat megjelenítheti egy táblázaton, vagy jelentéseket generálhat a felhasználás / az impulzusok számával kapcsolatos információkkal.

Az Efento vízmérő adatai, az Efento Cloud platformon bemutatva. A felhasználó beállíthat riasztási szabályokat. Például, ha a fogyasztás meghaladja vagy meghaladja a küszöbértéket, a felhasználót SMS-ben / e-mailben értesítjük.

Ezenkívül a víz- és villamosenergia-impulzusszámlálók esetében az Efento Cloud automatikusan kiszámítja a kiválasztott időszak teljes fogyasztását, a maximális, a minimális és az átlagos fogyasztást. Ezeket az információkat exportálhatjuk pdf vagy csv fájlként, és elküldhetjük a felhasználó e-mailjére igény szerint, vagy automatikusan minden nap, minden héten vagy havonta.

Az Efento vízimpulzus-számláló által gyűjtött adatokból készített PDF-jelentés. A jelentés információkat tartalmaz az egyes percek használatáról, valamint a teljes vízfelhasználásról az egész időszakban

Tudjon meg többet az Efento Cloud szolgáltatásairól

MOBIL ALKALMAZÁS

A felhasználók elolvashatják az Efento impulzusszámlálók memóriájának adatlapját egy mobilalkalmazás segítségével, amely Bluetooth Low Energy-n keresztül kommunikál az eszközökkel. Minden impulzusszámláló körülbelül 60 000 mérést tárol. Az egyik mérés az egy mérési intervallumban megszámlált impulzusok száma. Például, ha a mérési intervallum 1 órára van állítva, a készülék tárolja az elmúlt 60 000 órában számolt impulzusok fogyasztását / számát. Ha a mérési intervallum értéke 1 perc, a készülék tárolja az elmúlt 60 000 percben számolt impulzusok fogyasztását / számát. Ezenkívül a mobil alkalmazás grafikonon mutatja be az adatokat, statisztikákat jelenít meg, vagy pdf és csv jelentéseket készít. A Bluetooth-on keresztüli kommunikáció titkosítható, így csak az arra jogosult felhasználók férhetnek hozzá az impulzusszámlálók adataihoz.

BEÁLLÍTÁS

Az Efento impulzusszámlálók ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a szokásos Efento érzékelők: a Bluetooth Low Energy érzékelők és az NB-IoT érzékelők jellemzői. A standard szolgáltatások mellett a felhasználó konfigurálhatja: mérési periódust és impulzus konverziós arányt.

MÉRÉSI PERIÓDUS

Meghatározza, hogy az impulzusszámlálók milyen intervallumokban számolják az impulzusok számát. Amennyiben nagyobb felbontásra van szüksége, beállíthatja a mérési periódust 1 percre és az impulzusszámláló az ebben az intervallumban számlálja az impulzusokat. Ha nincs szüksége ennyi adatpontra, mivel a bérlő havi vízfogyasztása érdekli, beállíthatja az intervallumot egy órára vagy akár egy napra. A mérési periódus a felhasználó által konfigurálható és 1 perc és 10 nap között bármilyen értékre beállítható.

KONVERZIÓS ARÁNY

Az Efento víz- és villamosenergia-impulzus-számlálók lehetővé teszik a felhasználók számára az egyes csatornák konverziós arányának beállítását. Az impulzusszámláló ennek az aránynak az alapján konvertálja a meghatározott időtartamban számolt impulzusok számát. Például, ha a felhasználó a vízmérő konverziós arányát ‘1’ -re állítja, az eszköz egyetlen impulzust 1 literként kezel. Ha az átváltási arányt „10” -re állítottuk be, minden impulzus 10 litert jelent. Az elektromos impulzusszámlálók esetében a felhasználók beállíthatják az egyetlen impulzus által képviselt Wattóra (Wh) számát.

IMPULZUS IDŐTARTAM VEZÉRLÉS

Beállítható az Efento impulzusszámláló által elfogadott impulzus maximális hossza. Ha egy impulzusszámláló a beállított értéknél hosszabb impulzust kap, akkor azt hibának tekintik, és az NB-IoT / Bluetooth-on keresztül jelentik. Ez a szolgáltatás akkor hasznos, ha az Efento impulzusszámlálók meghatározott impulzushosszúságú impulzus kimenetekkel felszerelt közműmérőkkel működnek. Az impulzus maximálisan elfogadott hosszának beállításával a felhasználó ellenőrizheti a mérő helyes működését. Alapértelmezés szerint az impulzus időtartama ki van kapcsolva és az Efento impulzusszámlálók az összes impulzus hosszát elfogadhatónak tekintik.

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK