Efento blog

Mi történt? 2022. március-május hónapokban

EFENTO NB-IOT LOGGEREK

Kiadtuk az NB-IoT érzékelők firmware-jének új verzióját. Ebben a kiadásban számos új funkciót és fejlesztést adtunk hozzá a szabályok beállításához, a felhasználó által konfigurálható diódák viselkedéséhez és a kalibrációs paraméterek távoli beállításához. Amennyiben frissíteni szeretné érzékelőinek firmware-jét 6.10-es verzióra, használja az Efento mobilalkalmazást.

 • Új funkciók a szabályok beállításához:
  • Késleltetés – most már lehetőség van a riasztási szabályok késleltetésének beállítására: amikor egy feltétel adott ideig teljesül, akkor a rendszer egy műveletet indít el. Ez lehetővé teszi az olyan beállítási szabályokat, mint „Ha a páratartalom több mint 30 percig 50% felett van, indítsa el az átvitelt a szerver felé” vagy „Ha az ajtó több mint 30 másodpercig nyitva van, indítsa el az átvitelt a szerver felé”. Lehetőség van a késleltetési paraméter használatára a szabály inaktiválásának szabályozására is („Ha a hőmérséklet a beállított küszöbérték alá csökken, és 15 percig az alatt marad, indítsa el az átvitelt a szerver felé”).
  • Új típusú művelet: „Adás indítása ACK-val” – ha ez a művelet ki van választva, a szabály által kiváltott átvitel mindig ACK-t kér a szervertől. Ennek köszönhetően mindig biztos lehet abban, hogy a beállított feltétel teljesülése esetén a szerver megkapja az adatokat a naplózótól (a naplózó addig küldi újra az adatokat, amíg meg nem kapja a megerősítést (ACK) a szervertől)
  • Új típusú művelet: „Adatok küldése minden N-edik mérésnél” – ezzel a művelettel módosíthatja az átviteli intervallumot arra az időtartamra, amelyben a szabály aktív. Például:
   • Naplózó konfigurációja:
    • Az átviteli intervallum 1 óra
    • A mérési intervallum 3 percre van beállítva
    • Szabálykészlet „Amikor a hőmérséklet 15 C felett van, küldjön minden mérést a szervernek”
   • A logger viselkedése: Amíg a mérési értékek 15 C fok alatt vannak, az eszköz óránként küldi el az adatokat a szervernek. Amikor a mérési érték 15C fok felett van, a készülék 3 percenként küldi el az adatokat a szervernek (amíg a mérési értékek 15C fok alá nem csökkennek)
 • Konfigurálható a LED-ek viselkedése – most már lehetőség van a LED-ek viselkedésének beállítására az Ön igényei szerint (a LED-ek viselkedését a felhasználó határozhatja meg, vagy a gyártósoron kötegelt rendeléseknél). Lehetséges:
  • A piros dióda villogásának engedélyezése / letiltása a következő problémák esetén: kommunikációs hiba, érzékelőhiba, alacsony töltöttség
  • A zöld dióda villogásának engedélyezése / letiltása: mérés, átvitel, állapotfelmérés
  • Állítsa be azt az időt, amely után a diódák kikapcsoljanak, amikor az eszköz megfelelően csatlakozik a hálózathoz és elküldte az adatokat a szervernek. Ez teljes rugalmasságot biztosít a felhasználó számára a diódák viselkedésének meghatározásában. Például beállítható, hogy az eszköz jelezze állapotát/műveleteit, amíg az első alkalommal sikeresen nem kommunikál a szerverrel, az első sikeres kommunikáció után 5 perccel teljesen letiltja a diódákat és csak a piros diódát használja adott esetben az alacsony akkumulátor jelzésére.
 • Kalibrációs paraméterek konfigurálása a szerverről – a kalibrációs paraméterek bizonyos érzékelőtípusok specifikus beállításai (pl. visszafordulási arány az impulzusszámlálóknál, PT szonda típusa magas/alacsony hőmérsékletű érzékelőknél, fordított logika a nyitási/zárási naplózókhoz, a mozgás/foglaltság érzékelő érzékenysége). Mostantól lehetőség van az érzékelő specifikus kalibrációs paramétereinek távolról, a szerverről történő beállítására. Ez lehetővé teszi az eszközök könnyebb kihelyezését és kiépítését. Például a mozgás-/foglaltság érzékelő érzékenysége távolról beállítható a helyiség típusához, ahol az eszköz található, vagy az impulzusszámláló visszafordulási ideje távolról is beállítható ahhoz a mérőhöz, amellyel működik.
 • Bluetooth interfész engedélyezése a hálózati hibaelhárításhoz – amennyiben a Bluetooth interfész le van tiltva, akkor beállítható, hogy az eszköz automatikusan engedélyezze azt hálózati/szerver kommunikációs problémák esetén. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyen diagnosztizálják a potenciális problémákat a mobilalkalmazással, miközben továbbra is kíméli az akkumulátort, amikor nincsenek kommunikációs problémák.

Efento Gateway

Megjelent az új firmware-verzió (07.04), és már elküldtük az internethez csatlakozó összes átjáróhoz. Ebben a firmware-verzióban a következőket adtuk hozzá:

 • Időbeállítások lekérése az Efento Cloudból – ha a gateway nem tud időt kérni az NTP-kiszolgálótól (például a tűzfalszabályzat miatt), akkor az Efento Cloudhoz fordul az időbeállítások lekéréséhez.

Efento mobile application

Megjelent az Efento mobilalkalmazás Android (1.4.1) új verziója. Főbb változások:

 • Támogatás hozzáadva az Efento NB-IoT naplózók firmware v6.10 verziójában elérhető összes beállításhoz
 • Támogatás hozzáadva az Efento Cloud API v2-hez