Żabka - Integration of Efento sensors with TMS

“Az Efento érzékelők integrálásának köszönhetően a hűtött szállítmányok láncban történő szállítása során elvégzett hőmérsékletmérések a TMS rendszerben kerülnek mentésre. Ezért minden logisztikai információ egy rendszerbe kerül, amely lehetővé teszi a kényelmes adatgyűjtést és feldolgozást.”

– Szállító menedzser, Żabka Poland

Ügyfél

Żabka Polska tulajdonosa Lengyelországban a legnagyobb Żabka márkakereskedési láncnak. A Żabka Polska-nak jelenleg több mint 5 200 fiókja van az országban.

Probléma

Minden nap a társaság járműparkja több ezer megrendelést szállít az ország egész területén található üzletekbe. A kínált termékek legmagasabb minőségének biztosítása mellett az ügyfelek a tárolt és szállított áruk hőmérséklet-nyilvántartási és ellenőrzési rendszerét kívánják megépíteni az elosztás minden szakaszában. Ezen túlmenően a vállalat egyik legfontosabb célja az volt, hogy a dokumentáció az igényeihez megfelelő adattárolási rendszert hozzon létre.

Megoldás

Az ügyfél úgy döntött, hogy az Efento érzékelőket fogja használni és beépíti azokat az Efento SDK használatával egy egyedi, beépített forgalomirányítási rendszerbe. Az integrációt egy vállalat végezte, amely az Efento-val együttműködve biztosítja a Żabka TMS rendszerét. Az áruforgalomért felelős vezetők mindegyike egy Android okostelefonnal van felszerelve, amely kommunikál a logisztikai menedzserekkel (feladatok/frissítések fogadására) és megjeleníti, valamint elküldi a hőmérsékletméréseket a vállalat TMS rendszerének. Az Efento érzékelők integrálása az irányítási rendszerrel jelentős költségcsökkentést eredményezett a szállítási feltételek dokumentációjában. Mielőtt használatba vették volna az Efento érzékelőket, a Żabkanak öt éven keresztül kellett tárolnia és tárolnia a hőmérsékleti méréseket minden egyes gépjárművel kapcsolatban, ami több százezer papírlap tárolását eredményezte. A digitális dokumentációra váltás lehetővé tette a vállalat számára, hogy pénzt takarítson meg, jobb betekintést nyerjen az adatokba és azonnali értesítésekbe, ha a járműben a tároló részben a hőmérséklet túl magasra emelkedik.

Eredmény

Az ügyfél integrált hűtött szállítmányok láncrendszerét építette fel a központi raktárból kiindulva átrakodva a készletkezelő raktárakba, végül a termékek célraktárakba való végleges szállításáig. A TMS rendszerrel történő integrálás lehetővé teszi a mérési adatok kényelmes összegyűjtését és feldolgozását a dokumentációnak, a logisztikai folyamatok további fejlesztése és optimalizálása céljából.

A nyújtott szolgáltatások minőségének javítása
A hőmérsékletmérés digitális dokumentációja jelentős költségmegtakarítást eredményezett
Az Efento SDK lehetővé tette az Efento érzékelők egyszerű és gyors integrálását az ügyfél TMS rendszerével