Víz- és szennyvíz laboratórium - az Efento Inspector hőmérséklet-ellenőrző rendszerének megvalósítása

“A mérőérzékelők működése megfelel a várakozásoknak.
A mérőrendszer megbízható, a telepítés egyszerűsége és az alkalmazások sokoldalúsága nagy előnyt jelent. A rendszert érdemes volt ajánlani”

Laboratóriumi alkalmazott a vízminőség-vizsgálatért felelős

Wroclaw 4. katonai klinikai kórház tervezési és felvételi részlegének igazgatója

Ügyfél

A Tomaszów Mazowiecki szennyvíztisztító telepe a közösségi vízellátás és a szennyvízelvezetés területén tevékenykedik Tomaszów Mazowiecki városában.

Probléma

A laboratóriumokban nagyon fontos kérdés az állandó hőmérsékletnek a szabályozása az olyan eszközökben, mint a hűtőszekrények, fagyasztók vagy inkubátorok. Az optimális hőmérsékleti feltételek fenntartása az eszközökben befolyásolja a vizsgálati eredmények helyességét és megnöveli az egyes anyagok tárolásának biztonságosságát, ha a beállított hőmérsékleti küszöbértékeket túllépik.

Megoldás

Az ügyfél úgy döntött, hogy az Efento Inspector érzékelőt a Tomaszów Mazowiecki víz-és szennyvíz laboratóriumába a hőmérséklet-ellenőrzésre telepíti.

Kilenc vezeték nélküli hőmérséklet-érzékelő található az inkubátorokban, hűtőszekrényekben és a fagyasztóban. A megfigyelt hőmérsékletek tartománya -20°C és + 40°C között van. A naplózók mérik a hőmérsékletet és vezeték nélkül (Bluetooth) küldik az adatokat a bázisállomásnak – itt egy mobil telefont Efento Inspector alkalmazással használnak.

A rendszer lehetővé teszi szöveges üzenetek vagy sürgősségi e-mailek küldését, ha a beállított hőmérsékleti küszöbértékeket túllépik és ugyanez áramkimaradás esetén is megtörténik. Ezenkívül a mérési jelentések automatikusan elküldhetők a megadott e-mail címre.

Az Efento termékeket úgy tervezték, hogy bárki konfigurálhatja azt. Mindössze annyit kell tennie, hogy hozzáadja az érzékelőket, beállítja a riasztási küszöbértékeket és megadja azokat a telefonszámokat, amelyekhez az SMS elküldésre kerül. Bármely időszakra vonatkozó jelentések CSV vagy PDF formátumban elküldhetők szabadon az e-mail fiók beállítása, megadása után. Az egész konfiguráció körülbelül 15 percet vesz igénybe!

Eredmény

Az Efento Inspector megoldás lehetővé tette a folyamatos hőmérséklet-felügyeletet a laboratóriumban található készülékekben. Az ügyfél naponta generált hőmérsékleti jelentéseket kap.

A rendszer vezeték nélküli, így a hőmérséklet loggerek telepítése a megfelelő pontokon, a kábelek szükségessége nélkül csökkenthető.

A laboratóriumi eszközök állandó hőmérséklet-szabályozás alatt állnak
Automatikus adatgyűjtés és jelentések e-mailben
Nagyon könnyű és gyors konfiguráció

EFENTO INSPECTOR

Az Efento Inspector az orvosi hűtőszekrények hőmérsékletének ellenőrzésére szolgáló megoldás