Efento blog

Mi az, ami történt? – 2023 február hónapban

Örömmel tájékoztatjuk, hogy az Efento Cloud újdonságokkal nemrégen bővült. A frissítés így teljesítményjavításokat, kisebb hibajavításokat és egy csomó új funkciót tartalmaz. A frissítés mostantól minden Efento Cloud szervezet számára elérhető és a felhasználóknak nem kell semmilyen lépést tenniük. Minden változás az Efento-Cloud kezelési leírásában található.

SZABÁLY NAPTÁRAK

Mostantól lehetőség van olyan órakeretek meghatározására, amelyekben a riasztási szabályok aktívak lesznek. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy olyan riasztási szabályokat konfiguráljanak, amelyek csak hétvégén vagy munkaidőn kívül lesznek aktívak. Alapértelmezés szerint minden szabály 24/7 aktív (nem számít, hogy a platform által kapott mérések milyen időpontban vagy napon vannak a küszöbérték felett/alatt, a szabály aktiválódik és az értesítések elküldésre kerülnek). Ha azt szeretné, hogy a szabály csak a kiválasztott időszakokban legyen aktív (pl. hétfőtől péntekig 8-tól 17 óráig vagy csak hétvégén), akkor használhatja a szabálynaptárakat. Ennek engedélyezéséhez jelölje be a jelölőnégyzetet a szabály csak a megadott időtartományokban történő engedélyezése mellett.

A táblázat a hét napjait mutatja az információkkal együtt, amikor a szabály engedélyezve van. Órák tartományainak hozzáadásához kattintson az Órák tartományainak hozzáadása gombra, és válassza ki azokat a napokat és időtartományokat, amelyekben a szabály aktív lesz. Felhívjuk figyelmét, hogy minden naphoz több órakeretet is be lehet állítani. Amikor például a szabálynak a hét minden napján a munkaidőn kívül is aktívnak kell lennie, állítson be két óratartományt: 00:00 – 08:00 és 17:00-23:59. A módosítások mentéséhez kattintson a Mentés gombra.

efento cloud rules calendars

Ha egy szabály be van állítva, a szabály konfigurációs nézetben látható az összefoglaló, amely tartalmazza, hogy mely napokon és mely órákban aktív a szabály. Az órakeret eltávolításához kattintson az “X” gombra a csipben. További olyan időszakok hozzáadásához, amelyekben a szabály aktív lesz, kattintson az Add hours ranges gombra.

efento cloud rules calendar

Webhooks

A Webhooks segítségével az Efento Cloudot bármely harmadik fél alkalmazásával integrálhatjuk. Ha egy webhook van beállítva, amint egy új mérés érkezik az Efento Cloudba, az automatikusan elküldésre kerül JSON formájában REST-en keresztül (POST) a beállított URL címre. Az Efento Cloud lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a platformhoz hozzáadott minden egyes érzékelőhöz külön URL-t konfiguráljanak. A payload dokumentáció, az adatelemzési példák és a webhook konfiguráció az Efento Cloud felhasználói kézikönyv “15. Webhooks” című részében található.

efento cloud webhooks

 

License manager

Az Efento Cloudhoz érzékelők hozzáadásához a felhasználónak licenckulcsokra van szüksége. A nemrég hozzáadott Licenckezelő lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ellenőrizzék, milyen licencek vannak hozzárendelve az érzékelőikhez, és mennyi az élettartamuk. Ezen felül a felhasználók e-mailben értesítést kapnak, ha a licenc élettartama közeledik a lejárathoz. A Licenckezelővel és a használatával kapcsolatos részletes információkat az Efento Cloud felhasználói kézikönyv “16. fejezet License manager” című része tartalmazza.

efento cloud licese manager

Kisebb hibajavítások

Az új funkciók mellett kijavítottunk egy csomó kisebb felhasználói felületet érintő hibát és javítottuk a felhasználói felület teljesítményét.