Efento blog

Ingyenes figyelmeztetések az okostelefonokra – Efento Cloud-tól

Efento cloud push notification

Az Efento Cloud áprilisi frissítésében új módot vezettünk be a felhasználók számára, hogy értesüljenek az Efento Cloud platform eseményeiről: ingyenes értesítések az Efento mobilalkalmazásban. Az alkalmazás telepítése és az értesítések beállítása után a felhasználók értesülhetnek a következőkről: a riasztási küszöbértékek túllépéséről, a rögzítők alacsony akkumulátorszintjéről vagy a rögzítő és a platform közötti kommunikáció elvesztéséről.

A mobilalkalmazásban megjelenő értesítések ingyenesek, és az értesítések hangjának hossza és típusa a felhasználó által szabadon konfigurálható.

Hogyan működnek az értesítések a mobilalkalmazásban?

A mobilalkalmazás értesítéseit az Efento Cloud platform küldi, amikor egy felhasználó által meghatározott riasztási szabály bekövetkezik. A szabály konfigurálásakor az érintett naplózók kiválasztása és a szabály feltételének meghatározása után lehetőség van a szervezethez tartozó felhasználók kiválasztására, akiket a mobilalkalmazásban megjelenő üzenet segítségével értesíteni fog a szabály bekövetkezéséről. Amennyiben a kiválasztott felhasználó telepítette az Efento alkalmazást a mobileszközére, és be van jelentkezve az Efento Cloud fiókjába, értesítést kap, ha riasztás történik.

Ez a fajta értesítés (az úgynevezett “push”) jelenleg a legnépszerűbb módja az értesítések küldésének a mobilalkalmazásokba, többek között a népszerű üzenetküldők, bankok vagy taxirendelési alkalmazások is szívesen ezt használják.

Miért használjunk értesítéseket a mobilalkalmazásban?

Az Efento Cloudból küldött push értesítések az SMS-hez hasonlóan közvetlenül a felhasználók mobilkészülékeire érkeznek, de az SMS-sel ellentétben ingyenesek.

Ez különösen nagy előny jelent a nagyobb szervezetek számára, amelyek havonta több száz SMS-riasztást küldenek. Ezenkívül az SMS-sel ellentétben a push-üzeneteknek nincs hosszúsági korlátozásuk. Ennek eredményeképpen az Efento Cloudból küldött push üzenetben a felhasználó megkapja az összes szükséges információt a riasztással kapcsolatban, és az üzenetre kattintva a mobilalkalmazásban az adott riasztás előnézeti nézetére jut.

A push-üzenetek előnye az e-mail értesítésekkel szemben viszont az, hogy az üzenet kézbesítése a felhasználóhoz nem tart sokáig. Az Efento mobilalkalmazásban az értesítések azonnaliak, így a felhasználó gyakorlatilag azonnal értesül a meghibásodásról, amint az bekövetkezik. Az e-mail értesítések esetében mindig van egy késedelem, amely az üzenet e-mail szerverek közötti átvitelének idejéből, illetve az e-mail kliens által az üzenet ellenőrzésének gyakoriságából adódó késedelemből adódik.

Ezenkívül az Efento alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bármilyen típusú értesítési hangot is hozzárendeljenek. Így a felhasználó beállíthat például egy hosszú hangjelzést az értesítésekhez, és a jogellenes információk többé nem kerülik el a figyelmét.

Hogyan kezdhetem el használni az értesítéseket a mobilalkalmazásban?

Amennyiben Ön már Efento Cloud felhasználó:

  1. Töltse le az Efento mobilalkalmazást Androidra.
  2. Jelentkezzen be a mobilalkalmazásba a felhasználónevével és jelszavával (ugyanazokkal, amelyeket az Efento Cloudba való bejelentkezéshez használ a webböngészőn keresztül).
  3. Riasztási szabály konfigurálása vagy egy meglévő szabály szerkesztése. A “Notifications” szakaszban nyomja meg a “PUSH küldése:” melletti “+” gombot, majd válassza ki azt a felhasználót, akit riasztás esetén értesíteni szeretne.

Amennyiben még nem Efento Cloud felhasználó:

  1. Fiók létrehozása a cloud.efento.io oldalon
  2. Regisztrátorok hozzáadása a fiókjához
  3. Töltse le az Efento mobilalkalmazást Androidra.
  4. Jelentkezzen be a mobilalkalmazásba a bejelentkezési azonosítójával és jelszavával.
  5. Riasztási szabály konfigurálása. A “Notifications” szakaszban nyomja meg a “PUSH küldése:” melletti “+” gombot, majd válassza ki azt a felhasználót, akit riasztás esetén értesíteni szeretne.