Új Efento Cloud alkalmazás

Örömmel jelentjük be, hogy új Efento Cloud alkalmazásunk már elérhető. Mobil alkalmazás, amely lehetővé teszi a felhőben a fiók és szolgáltatás elérését bárhol a világon.

A szervezetek érzékelőinek konfigurálása és a riasztások kezelése okostelefonról gyors, intuitív valamint nagyon kényelmes. Az érzékelő hozzáadása a szervezethez kb. 45 másodpercet vesz igénybe, nincs szükség további eszközökre, minden konfigurálható az alkalmazásból.

A LEGFONTOSABB ALKALMAZÁSI FUNKCIÓK:

AZ ÉRZÉKELŐK NÉZETE

Méréseket és egyéb fontos információkat mutat a szervezethez hozzáadott összes érzékelőről. A szervezet felépítésében vannak a jelenlegi érzékelőmérések, valamint a mérési idő és az érzékelők elhelyezkedése. Az érzékelő neve mellett bal oldalon látható annak jelenlegi állapota:

  • OK – az OK szóval ellátott zöld címke azt jelenti, hogy az érzékelő megfelelően működik, és adatokat küld a platformra
  • Lost – a LOST szót tartalmazó szürke címke azt jelenti, hogy a platform nem kap adatokat az érzékelőről.
  • Alarm – a piros az ALARM szóval azt jelenti, hogy az érzékelő a riasztási küszöbértékét túllépte
  • Battery – azt jelenti, hogy az érzékelő akkumulátora lemerülőben van, és ki kell cserélni. Az érzékelő kiválasztása után részletes információkat láthat, például a riasztási eseményeket, a mérési adatokat táblázatok vagy grafikonok formájában, valamint a riasztási szabályokat, amelyekhez az érzékelőt hozzárendelték.

Az érzékelő nézete

Riasztások

Példák a riasztásokra

Minden érzékelőhöz beállíthat riasztási szabályokat, amelyek túllépése esetén riasztást generál egy adott érzékelőhöz. A riasztással kapcsolatos információk az egyes érzékelőknél láthatók és e-mailben vagy SMS-ben küldhetők el.

RIASZTÁSI SZABÁLYOK

Ezek a képletek határozzák meg, hogy az Efento Cloud mely eseményei indítsanak riasztást. A szabály impulzust, feltételt és cselekedetet tartalmaz, pl. amikor a hőmérséklet (impulzus) 10 fok fölé emelkedik (feltétel), a platform SMS értesítést küld a kiválasztott címzetteknek (akció). A szabályokat saját belátása szerint konfigurálhatja – pl. értesítések küldése különböző címzetteknek a hőmérsékleti szinttől függően; A küszöbérték túllépését csak a platformon rögzítik (értesítés küldése nélkül) stb. Tetszőleges számú riasztási szabályt definiálhat, és mindegyikhez érzékelőket rendelhet. Az Efento Cloud platformon számos különféle szabályt konfigurálhat a riasztást kiváltó impulzustól függően.

Példák a riasztási szabályokra

HELYSZÍNEK

Példa a helyekre

Az alkalmazás lehetővé teszi a hozzájuk rendelt helyek és érzékelők egyszerű szervezését és kezelését. Ennek köszönhetően létrehozhat egy “helyfát”, és átlátható hozzáféréssel rendelkezik az adatokhoz. Az érzékelők csoportosítása korlátlan, felhasználhatja a földrajzi elosztást (például Ország -> Kerületek -> Városok -> Létesítmények), a funkció elosztását (pl. objektumtípus -> Város -> Pontos hely) vagy bármilyen más, igényeinek függvényében. Ezenkívül a szervezetéhez hozzárendelt felhasználók külön engedélyeket kaphatnak különböző helyszíneken.

Jelentések

A kiválasztott időszak mérései bármikor exportálhatók PDF vagy CSV fájlként. Ezenkívül az Efento Cloud lehetővé teszi az automatikus jelentések konfigurálását, amelyeket egy kiválasztott gyakorisággal (például naponta, hetente egyszer vagy havonta egyszer) küldenek bármely e-mail címre. A jelentések tartalmazzák az érzékelők által elvégzett méréseket. Ezen felül információkat tartalmazhatnak olyan eseményekről is, mint a riasztási szabályok megsértése, a kapcsolat elvesztése vagy az akkumulátor lemerülése. A méréseket jelentésekben rögzíthetjük 3/15/30/60 perc gyakorisággal.

Jelentés az érzékelőről

Az Efento mobilalkalmazás használatához rendelkeznie kell fiókkal az Efento Cloud platformon.

Az alkalmazás ingyenesen letölthető a Google Play Áruházból. A regisztráció során az Efento Cloud webhelyre kerül, ahol létre kell hoznia egy fiókot. A fiók beállítása után e-mailt küld egy aktiválási linkkel, amelyre kattintva be kell fejeznie a regisztrációt.
Azok a felhasználók, akik már rendelkeznek regisztrált, aktív fiókkal, kihagyhatják a fenti lépéseket és bejelentkezhetnek e-mail címük és jelszavuk közvetlenül az alkalmazásba történő bevitelével.

A teljes felhasználói útmutató itt érhető el.