Megnövelt hatótávolságú Bluetooth érzékelők hamarosan!

Efento érzékelők dolgoznak az Efento Gateway-el, amelynek hatótávolsága 100 méter (rálátás). Sok alkalmazásnál ez a tartomány nem elég, és ezért az ügyfélnek további átjárókat kell létesítenie a telepítés érdekében, hogy teljes mértékben lefedje a megfigyelt épületet. Jelenleg olyan új antennákat alkalmazunk annak érdekében, hogy növeljék a vezeték nélküli érzékelők hatótávolságát.

A vizsgálati eredmények biztatóak – sikerült kiterjeszteni az érzékelők tartományát 400 méterre külső körsugárzó antennával és több mint 200 méterrel módosult a PCB antennával. A megnövelt hatótávolságú érzékelők elérhetők lesznek termék portfóliónkban Q4 2016-ban és kompatibilis lesz mind az Efento Gateway és Efento alkalmazásokkal (Inspector, Logger, Transport).

Próba beállítás

Három különböző típusú antennát teszteltünk:

  • jelenleg használt PCB antenna,
  • módosított tervezésű PCB antenna,
  • körsugárzó, külső antenna (4dBi)

Minden esetben a fent leírtak szerint az adatokat az érzékelőkből összegyűjtötte az Efento Gateway szabályos 4 dBi körsugárzó antennával telepítve. A teszt végrehajtásakor külső akadály nem volt az Efento Gateway és az Efento érzékelők között. Az eszközök közötti távolságot GPS vevőkkel mértük (pontosság: 5 méter). Minden alkalommal a teszt megállásakor, a geteway által kevesebb volt a fogadott csomag per 5 másodperc az Efento érzékelőről és a mért távolság így egyben az érzékelési távolságot is jelentette.

Eredmények

Körsugárzó antenna (nyereség 4 dBi)

Az érzékelő a külső körsugárzó antennával érte el a legjobb eredményeket. Ennek tartománya 437 méter volt. Olyan esetekben, amikor ilyen hosszú távolságra nincs szükség, az érzékelők átviteli teljesítményét lehetséges lentebb venni, ami növeli az érzékelő elemének az élettartamát.

odleglosc 437

Módosított tervezésű PCB antenna

A módosított kivitelű érzékelők PCB antennák növelték a hatótávolságot 217 méterre (100% -os növekedés). További fejlesztése várható ennek a projektnek, beleértve a CE és FCC teszteket. Az antenna módosítás nem fogja megváltoztatni az érzékelők formáját (csak a PCB változik), de lehetővé teszi az ügyfeleknek, hogy használhassák az Efento érzékelőket az új alkalmazásokban. Érzékelők módosított PCB antennával elérhetők lesznek Q4 2016 ban.

odleglosc 217

Jelenleg használt PCB antenna

A jelenleg elérhető Efento érzékelők képesek voltak kommunikálni az Efento Gateway-el 104 méter távolságban.

odleglosc 104