Gateway Efento – új lehetőségek

Örömmel értesítjük, hogy most adtuk ki az Efento Gateway szoftver új verzióját. Az 5.0.0 verzió frissítése minden felhasználó számára ingyenesen elérhető és automatikusan megtörténik. A frissítés legfontosabb jellemzői az adatok titkosítása, az egyedi HTTP fejlécek és az egyéni végpont.

 

Adattitkosítás (TLS)

Az Efento Gateway és az Efento Cloud közötti kommunikáció biztonságának növelése érdekében megvalósítottuk a TLS protokollt. A TLS protokoll célja elsősorban a magánélet és az adatok integritásának biztosítása két vagy több kommunikáló fél – esetünkben az Efento Gateway és az Efento Cloud – között. A frissítés után a gateway-ek az adatokat biztonságos HTTP protokollon – HTTPS – keresztül küldik el. Mi a legfontosabb előny a felhasználó számára? Az Efento Gateway és az Efento Cloud platform közötti átvitel során lehetetlen eltéríteni vagy módosítani az adatait. Ha hozzáadja az Efento érzékelők és az Efento Gateway közötti vezeték nélküli kommunikáció titkosítását, végpontok közötti titkosítás és biztonság érhető el!

 

Egyéni végpont API

Ez a szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy beállítsanak egy egyedi API-végpontot, amelyre a gateway elküldi az adatokat. Az Efento Gateway előző verziójában a méréseket mindig ugyanarra a végpontra küldték („/ api / v2 / mérések”). Az 5.0.0 szoftveres verzióban bármilyen végpontot beállíthat és a gateway elküldi az adatokat neki. Ez a megoldás még könnyebbé teszi az Efento érzékelők integrálását!

 

Egyéni HTTP fejlécek

Alapértelmezés szerint az Efento Gateway az értéket a http fejléc „Token” mezőjéből küldi el. Az alapértelmezett http fejlécek a következőképpen néznek ki:

Content-Type: application/json
charset=UTF-8
X-Api-Token: <value of API token>

IHa akarja, beállíthatja az átjárót egyéni fejlécek használatára. Ehhez állítsa az „egyéni fejlécek” kapcsolót „BE” állásba, és adja hozzá a fejléc nevét (neveit) és értékeit. Legfeljebb öt egyéni fejlécet adhat hozzá. A fejléceket a fejlécek listájával megegyező sorrendben küldjük el. A „Content-Type” és a „karakterkészlet” fejlécek mindig hozzáadódnak a fejlécekhez.

Például, ha „Token” nevű fejlécet adott hozzá az „sdffsWED34sdfFG6wddV3” értékkel, az Efento Gateway által küldött fejlécek a következőképpen néznek ki:

Content-Type: application/json
charset=UTF-8
Token: sdffsWED34sdfFG6wddV3

Felhívjuk figyelmét, hogy a szerver által az átjárónak küldött üzenetek legfeljebb tíz fejlécet tartalmazhatnak. A fenti értékeket hibás értékként kezeljük, és az átjáró nem fogadja el ezt az üzenetet.

Ha többet szeretne megtudni az Efento Gateway szolgáltatásairól, olvassa el a kezelési utasítást