Efento Cloud – hőmérséklet és egyéb fizikai értékek felügyeleti rendszere – Gyakran feltett kérdések

Milyen az Efento Cloud rendszer?

Az Efento Cloud a fizikai értékeket nagyobb létesítményekben (ipari üzemekben, kórházakban, raktárakban) és távoli helyeken (gyógyszertárláncok, orvosi létesítmények, üzletek, benzinkutak, trafóállomások stb.) található épületekben figyelemmel kíséri.

Mit jelentenek a “fizikai értékek”?

Az Efento Cloud most lehetővé teszi a hőmérséklet, a páratartalom, a nyomás, a nyomáskülönbség, a beltéri levegőminőség (IAQ), az árvíz, megjelenés / megszűnés ellenőrzését.

A közeljövőben tervezzük egy sor vezeték nélküli érzékelő bevezetését, amelyek lehetővé teszik a gáz jelenlétének / koncentrációjának kimutatását. Először a szén-monoxid (CO), a szén-dioxid (CO2) és az ammónia (NH3) érzékelők kerülnek bevezetésre. Ezenkívül konkrétan egyes ügyfelek számára speciális megoldásokat állítunk elő – például a szupermarketláncok esetében olyan érzékelőt készítünk, amely egy patkány jelenlétét érzékeli a csapdában, ami lehetővé teszi, hogy automatizálja a csapdák mindennapi, fáradságos ellenőrzését.

Az új típusú loggerek bővítése nem igényli új kommunikációs hálózat kiépítését – elegendő például a hőmérséklet-ellenőrző rendszer kiépítése, hogy a jövőben több vezeték nélküli érzékelő csatlakoztatható legyen.

Mit tartalmaz az Efento Cloud rendszer?

208/5000 A rendszer vezeték nélküli loggerekből áll (legalább 2 évig működik az akkumulátorról), amelyek mérik és vezeték nélkül továbbítják az adatokat a gatewayekhez. A gateway adatokat küld a platformra.

Mennyibe kerül?

A rendszer ára tartalmazza: az Efento gateway árát, amely adatokat továbbít a vezeték nélküli érzékelőkről a felhőplatformra, a vezeték nélküli érzékelők árát és az egyszeri licencdíjat az Efento Cloud platform használatáról, az adattárolásról és jelentések / értesítések létrehozásáról.

A rendszer ára függ a rendszer méretétől, a megfigyelt pontok számától és típusától. Az összes érzékelő ára megtalálható az e-boltban.

Nehéz a telepítés?

A lengyelországi több száz telepítést gyakorlatilag maguk a felhasználók oldották meg. A telepítést 12 országban az ügyfeleink a kezelési utasítások alapján hasonlóan maguk végezték el, amelyeknek az eszközeit mi exportáljuk. Ehhez biztosítjuk:

Az érzékelők kalibrálva vannak?

Az ügyfél kérésére a loggereket egy akkreditált külső laboratórium kalibrálhatja.

Milyen hosszú ideig képes működni az érzékelő akkumulátorokkal?

2 év garanciát vállalunk az akkumulátorra. Az elemeket a felhasználó helyettesítheti. További akkumulátorok rendelhetők a boltunkban.

Milyen jelentéseket hozhat létre az Efento Cloud?

Az Efento Cloud kétféle jelentést kínál:

  • grafikonokat és az eseményekre vonatkozó információkat tartalmazó PDF-jelentéseket. A PDF-jelentések nem szerkeszthetők és dokumentációs célból lettek generálva
  • a CSV jelentés mérési adatokat tartalmaz dátummal és idővel. Ezek a jelentések lehetővé teszik az adatok más programokba történő importálását további feldolgozás céljából

Az Efento Cloud automatikusan vagy kérésre generál jelentéseket.

  • Automatikus jelentések – például naponta vagy hetente egyszer generálva, és e-mailben bármely címzettnek elküldve.
  • Igény szerinti jelentések – a jogosult felhasználók esetében bármikor generálhatók.

Mennyi lehet a maximális távolság a loggerek és a gateway között?

A loggerek és a gatewayek közötti kommunikáció vezeték nélkül történik. A maximális távolság függ az épület felépítésétől, a falak vastagságától és a gyártott anyagtól. A logger és a gateway közötti megfelelő távolságot biztonságosnak vélhetjük:

  • az épületben: 30 m,
  • áruházban: 120 m,
  • nyitott térben: 300 m.

Hogyan néz ki az adatok biztonsága és adatvédelme?

Az adatokat az Európai Unióban telepített Amazon kiszolgálókról gyűjtik és minden biztonsági és adatvédelmi követelménynek megfelelnek. A témáról további információk találhatók az Adatvédelmi nyilatkozatban.

Hogyan csatlakoztathatunk egy gatewayt, hogy adatokat küldjünk az Efento Cloud platformra?

Az ügyfelek leggyakrabban a gatewayt a helyi hálózathoz és az internethez kötik. Az átjáró megtáplálható PoE-vel (ugyanaz a kábel, amely az adatátvitelhez és a készülék bekapcsolásához használható), vagy a készletben található tápegységgel.

Hálózathoz való kábeles hozzáférés hiányában GSM modemet is használhat és az adattovábbítás céljából mobilhálózat is igénybe vehető.

Miért olcsóbb és megbízhatóbb a vállalati kiszolgálóknál a Cloud Platform adatgyűjtése?

A platform használatával nem kell saját infrastruktúrát kiépíteni az adatgyűjtéshez, a rendszergazdák bérléséhez a szerverek karbantartásához, hardver cseréjéhez vagy szoftverfrissítéshez. Az egyszeri licencdíj megfizetése után az Efento az Amazon Web Services-vel együttműködve teljesíti ezeket a tevékenységeket. Az adatok biztonságát és titkosságát az Amazon garantálja.

Mi a garancia ideje?

A jótállási idő 2 év.

Milyen a legnagyobb projekt megvalósítása?

Jelenleg az Efento Cloud alapú fizikai értékek legnagyobb megfigyelőrendszere több száz logger-ből áll.

Partnereinkkel együtt most egy távhőfűtő vállalat kísérleti hőmérséklet-ellenőrzési rendszerének megvalósításában dolgozunk. Végül a rendszer több tízezer érzékelőt foglal majd magában, amelyek a fűtési hálózat különböző pontjain találhatók és hőmérséklet-méréseket küldenek a platformra. A fűtőhálózat működésének optimalizálására mérési adatokat és egyéb információkat (például időjárás-előrejelzést, épület típusa) használnak.

Lehet-e a rendszert kórházba telepíteni?

Igen, a kórházak a nagykereskedők, az élelmiszer-feldolgozó üzemek, a szupermarketek és vegyipari raktárak mellett a legnagyobb ügyfeleink közé tartoznak.

Hőmérséklet és nyomáskülönbség-felügyelet kórházakban

NB-IoT érzékelő – hőmérséklet-megfigyelés értesítésekkel

Nyomáskülönbség ellenőrzés felügyelete

Van referencia listája?

Igen, a referencia lista elérhető.

Hogyan tervezik az Efento Cloud fejlesztését a jövőben?

Az Efento Cloud platformon kompatibilis új generációs érzékelőket exportálunk olyan országokba, amelyek kereskedelmi, vezeték nélküli átviteli technológiákat indítottak el (NB-IoT és/vagy LTE Cat-M1), beleértve Dél-Korea, Skandinávia, Németország, Hollandia, Magyarország. A közeljövőben a lengyel piacon is elérhetők lesznek. Csatlakoztathatók a már meglévő létesítményekhez. Az NB-IoT és/vagy az LTE Cat-M1 felvevők közvetlenül kapcsolódnak a GSM állomásokhoz anélkül, hogy a felhasználónak hálózati infrastruktúrát kellene kiépítenie.

Lehet-e tesztelnem a rendszert a vásárlás előtt?

Igen, 30 napig ingyen rendelkezésére bocsájtunk Efento hőmérséklet érzékelőket és Gateway-t.  A telepítés és a konfigurálás önállóan történik, 30 perctől 1,5 óráig tart. A teljes telepítést és konfigurálást az oktatóvideón megtekintheti.