Az Efento sok új terméket jelentett be

ÉRZÉKELŐK

Ez év végéig egy csomó új érzékelőtípust tervezünk bevezetni, kiegészítőkkel és új szoftveres funkciókkal együtt. Új szenzortípusok állnak majd rendelkezésre az Efento által használt összes kommunikációs technológiában (NB-IoT, LTE-M, Bluetooth Low Energy).

Új, moduláris érzékelő hardver (2020 novemberi kiadás)

A moduláris érzékelő kialakítás lehetővé teszi számunkra, hogy gyorsan szállítsunk különböző fizikai értékű érzékelők prototípusait és kisebb mennyiségű érzékelőt állítsunk elő, viszonylag alacsony költséggel. A modularitás különféle érzékelő típusokat, kommunikációs technológiákat (NB-IoT, LTE-M, 2G, 3G), tápegységet (2AA elem, 3 AA elem, USB tápegységet, USB tápegység tartalék akkumulátorral) és burkolatot tartalmaz az érzékelő típusától és környezetétől függően, amelyben a készülék működik. Az érzékelő több NB-IoT sávot támogat, amely lehetővé teszi, hogy az egész világon működik (Ázsia, Amerika, Európa, Afrika, Ausztrália).


Különböző bekapcsolási lehetőségek (2020 novemberi kiadás)

Az egyik megoldás az érzékelő bekapcsolásához, hogy a felhasználó eltávolítja az elemcsíkokat. Az érzékelő bekapcsolásának különböző módjain dolgozunk, beleértve a mechanikus kapcsolót (gombot) és a reed-kapcsolót (az érzékelő bekapcsolásához a felhasználónak csak mágnessel kell megérintenie az érzékelő házát)

Új szenzortípusok (megjelenése 2020. december)

Az új moduláris hardver támogatni fogja a különböző érzékelő-kiegészítőket – egy bővítőkártyát, amely lehetővé teszi a különböző fizikai / kémiai értékek mérését. Az első szakaszban hozzáadjuk a következő érzékelők támogatását: H2S, NO2, CH4, NH3, CO, O3, Por (PM1, PM2.5, PM10), fény, vízszint, zajszint, talajnedvesség

GATEWAY

Egyedi CA tanúsítványok (2020. októberi kiadás)

Engedélyezheti a felhasználók számára, hogy egyedi CA tanúsítványokat adjanak hozzá, amelyeket az adatok titkosításához használnak. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy biztonságosan elküldjék az adatokat (https-en keresztül) az Efento Gateway-től a saját, egyedi megoldásaikhoz.

Kétirányú SSL (2020. novemberi kiadás)

A szolgáltatás legfontosabb előnye, hogy az egyes Efento Gateway által küldött adatokat egyedi tanúsítvánnyal írják alá, amelyeket ehhez a gateway-hez rendeltek. Ennek köszönhetően a felhasználók biztosak lehetnek abban, hogy az Efento Cloud platformra / ügyfél szerverére küldött adatok az Efento Gateway-ből származnak, és azokat nem módosította harmadik fél (“men in the middle” attack). Ezenkívül ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az Efento Gateway-eket az AWS IoT core vagy az Azure IoT szolgáltatásokkal már a dobozból kivéve használhassák

GSM Gateway (Q2 2021)

Fejlesztjük az Efento Gateway GSM támogatású verzióját. Ez az eszköz minden olyan helyen hasznos lesz, ahol nincs internetkapcsolat. A Gateway ugyanazokkal a szolgáltatásokkal fog rendelkezni, mint az Efento Gateway Ethernet verziója.

Cloud platform

Új mobilalkalmazás (már kiadva, folyamatosan frissítve)

Fejlesztettünk egy új „Efento” mobilalkalmazást, amely hozzáférést biztosít a platform összes funkciójához mobileszközéről. Ezenkívül lehetővé teszi az érzékelők és gatewayek egyszerű konfigurálását és hozzáadását a platformhoz. Folyamatosan új funkciókat adunk az alkalmazáshoz. Az egyik példa a push értesítések. Ez lehetővé teszi, hogy mindig értesüljön az érzékelők állapotáról és a potenciálisan veszélyes helyzetekről.

Új kezelőfelület az Efento Cloud számára (2020. szeptemberi kiadás)

Frissítjük az Efento Cloud felületét. Az új kezelőfelület intuitívabb módon ugyanazokat a funkciókat kínálja, mint a jelenlegi.

Twin érzékelő (megjelenés December 2020)

Minden NB-IoT / LTE-M érzékelőnek meglesz a digitális twinje – az érzékelő szoftveres ábrázolása, amely megtartja jelenlegi konfigurációját. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy teljes mértékben távolról konfigurálják az Efento érzékelőket és szinkronizálják a Bluetooth-on (Efento mobilalkalmazással) végzett módosításokat az érzékelő digitális twinjével.