Az Efento érzékelők integrálása a Teltonika GPS lokátorokkal

Az Efento érzékelőket beépítették a Teltonika FMB120 GPS lokátorba. Ennek eredményeként az Efento érzékelők által végzett hőmérsékleti méréseket el lehet küldeni olyan platformokra, amelyek lehetővé teszik a flotta menedzselését és ellenőrzését.

 

Teltonika FMB120 GPS nyomkövető

Az FMB120 egy kicsi és professzionális GPS-nyomkövető, amely a GSM hálózaton keresztül kommunikál a szerverplatformmal, és támogatja a GPS, Glonass, Galileo és Beidou szabványokat, amelyek rögzítik a jármű helymeghatározási adatait, amelybe telepítették. Ezenkívül a jármű diagnosztikai portjához történő csatlakoztatás után az FMB120 többek között adatokat gyűjthet a motor állapotáról, a teherautó ajtajának nyitásáról / bezárásáról vagy a helyes útról (úgynevezett geofencing). Ez a készülék tökéletesen alkalmazható olyan alkalmazásokhoz, ahol figyelemmel kell kísérni a járművek helyét és állapotát: a flottakezelés, a bérelt autók követése, a taxi, a tömegközlekedés, a logisztikai társaságok stb.

Az FMB120 készülék figyeli:

  • a jármű jelenlegi helye,
  • jelenlegi üzemanyag-fogyasztás és a járművezető útja az autóhoz – a vezetési módja gazdaságossága és biztonsága,
  • a motor működése, adatokat küld a jelenlegi állapotáról, és amikor a sérülés bekövetkezik, információkat küld a flottakezelőnek,
  • közlekedési baleset esetén az eszköz adatokat gyűjt és lehetővé teszi a helyzet elemzését.

Mi teszi lehetővé az Efento érzékelők integrálását a Teltonika lokátorokkal?

Egy társaság, amely figyelemmel kíséri a feltételeket, pl. a zöldségek / gyümölcsök / gyógyszerek / állatok szállítása során helyezzen FMB120-helymeghatározót és egy Efento vezeték nélküli hőmérséklet-érzékelőt a járműbe. Az eszközök vezeték nélkül kommunikálnak a Bluetooth 4.0 technológia segítségével, amelynek köszönhetően az Efento érzékelő mérési adatait továbbítják az FMB120 terminálra. Ezenkívül a naplózó akár 60 000 mérést képes menteni a beépített memóriába, amely átmeneti kommunikációs problémák esetén később is kiolvasható. Az akkumulátor és a vezeték nélküli kommunikáció miatt az érzékelőnek nincs szüksége további kábelezésre. Az FMB120 lokátor folyamatosan továbbítja az adatokat a flottamegfigyelő szoftverre vagy a népszerű felhőplatformokra.

RMS szoftver

A Teltonika biztosítja flottakezelési megoldását, a Teltonika RMS – Távkezelő rendszert, amely lehetővé teszi a Teltonika lokátorokkal felszerelt járművek kényelmes kezelését és ellenőrzését.

A legfontosabb szoftver funkciók:

  • flottafelügyelet mozgásban
  • a jármű útvonalának rögzítése
  • több eszköz csatlakoztatásának és konfigurálásának képessége
  • a jármű állapotának ellenőrzése
  • távoli eszközkezelés (például az eszköz működési előzményeinek rögzítése, hozzáférés az eszközhez IP-cím nélkül, szoftverfrissítés)

Ennek a megoldásnak köszönhetően egy személy távolról képes megfigyelni a teljes járműparkot, és felügyelheti a hűtőkocsik körülményeit. Ezen felül az adatokat el lehet küldeni más népszerű tárgyak internete és flottakezelő platformokra, többek között: Azure, Hotspotsystem, Loccate (a támogatott platformok listája itt ellenőrizhető).

Hogyan kapcsolhatjuk össze a Teltonika GPS helymeghatározót az Efento érzékelővel?

Az FMB120 nyomkövető és az Efento érzékelő vezeték nélkül kommunikál a Bluetooth Low Energy segítségével.

A vásárlás után konfigurálja az FMB120 követőt a következő pontok szerint:

kapcsolja be az eszközt, és ellenőrizze, hogy a szoftver verziója FMB.Ver.03.25.09.Rev.51 vagy újabb
engedélyezze a Bluetooth Low Energy kapcsolaton keresztül kommunikáló eszközök támogatását, és konfigurálja a csatlakozási paramétereket az alábbi képernyőképek alapján

3. A „Bluetooth 4.0” lapon állítsa be az érzékelő adatainak leolvasását az alábbi képernyőképe alapján (írja be a MAC mezőbe annak az Efento felvevőnek a sorozatszámát, ahonnan adatokat szeretne gyűjteni).

A konfigurálás után egy teljesen kompatibilis rendszert kapunk, amely lehetővé teszi a szállítási feltételek egyidejű figyelését és a jármű helyének nyomon követését. Az Efento érzékelőből származó adatokat vezeték nélkül továbbítják a Teltonika FMB120 lokátorhoz, amely minden adatot továbbít a kiválasztott felhőplatformra.

A Teltonika több mint 20 éve foglalkozik a tárgyak internete (IoT) fejlesztésével, megoldásaikat és termékeit világszerte használják. A litvániai székhellyel rendelkező társaság jelenleg több mint 900 alkalmazottat foglalkoztat 11 országban, és termékeinek körülbelül 70-et forgalmazza 21 országban, beleértve Kanadát, Indiát, Dubait vagy Indonéziát. A társaság termékeket gyárt az elektronikus tábláktól a végtermékig az ügyfél számára. Mint magukról mondják, a siker kulcsa az általuk létrehozott szakemberek csapata. Fő értékek az együttműködés az ügyféllel, az igényeinek megértése és a segítségnyújtás a tevékenység minden szakaszában.