Efento blog

Efento Cloud új funkciók – április 2023

Elkészült az Efento Cloud platform újabb frissítése. A frissítés részeként számos új funkciót vezettünk be, pl. két új típusú értesítést a riasztási szabályokban: push értesítések a mobilalkalmazásra és webhooks, saját http fejlécek definiálásának lehetősége a webhooks számára, NB-IoT érzékelők távoli konfigurálása és API tokenek az integráció megkönnyítése érdekében. Minden változás az Efento Cloud kezelési utasításában található.

Push értesítések

Az első új funkció a push értesítések támogatása az Efento Android mobilalkalmazáshoz. Ennek köszönhetően a felhasználók okostelefonjukon és táblagépükön is megkaphatják a készülékeikkel kapcsolatos fontos információkat (értesítések a küszöbértékek túllépése, a platform és a loggerek közötti kommunikáció elvesztése és az alacsony akkumulátor töltöttségi szint esetén). Ez a tökéletes megoldás azok számára, akiknek gyors és egyszerű információhoz való hozzáférésre van szükségük, bárhol is legyenek. A push-értesítések használatához töltse le az ingyenes Efento alkalmazást az Android eszközökre, jelentkezzen be az Efento Cloud fiókjába, majd a platform szintjéről határozzon meg egy riasztási szabályt, amely túllépés esetén értesítést küld a kiválasztott felhasználónak. A push értesítések teljesen ingyenesek.

Efento Cloud push notifications

Riasztás webhooks

A második új művelet, amely riasztás esetén (küszöbérték túllépése, kapcsolatvesztés, alacsony töltöttségi szint) indítható, a webhook-értesítések. A riasztás aktiválása esetén az Efento Cloud platform üzenetet (POST) küld a felhasználó által meghatározott bármelyik szerverre. Az értesítések ezen típusa megkönnyíti az integrációt, és lehetővé teszi, hogy gyorsabban reagáljon az esetleges problémákra. Ez különösen fontos azon vállalatok számára, amelyeknek egyszerre sok eszközt kell vezérelniük, és sürgősen szükségük van az állapotukról szóló információkra a saját szoftverükben.

Egyedi webhook fejlécek

A platform másik újdonsága, hogy a webhookok (mind a riasztások, mind a mérések) fejléceit saját maga állíthatja be. Ennek köszönhetően a felhasználók a megfelelő http fejléc elküldésével integrálhatják az Efento Cloudból származó adatokat az engedélyezést igénylő platformokkal. Minden egyes konfigurált webhookhoz legfeljebb öt egyéni http fejlécet állíthat be, és megadhatja azok értékeit.

Efento Cloud custom webhook headers

NB-IoT érzékelők távoli konfigurálása

Az áprilisi frissítés telepítése után a felhasználók távolról is konfigurálhatják az NB-IoT-érzékelőket. A menedzser- vagy rendszergazdai jogosultságokkal rendelkező felhasználók távolról módosíthatják: a mérési időszakot, az ACK gyakorisággal történő átviteli időszakot és azt az időt, amely után az érzékelő Bluetooth-interfészének kikapcsolása megtörténik. Ez egy nagyon fontos funkció azon szervezetek számára, amelyek sok eszközzel rendelkeznek, és teljes ellenőrzést szeretnének gyakorolni a konfigurációjuk felett. Az NB-IoT-érzékelők távoli konfigurálásának lehetőségének köszönhetően a felhasználóknak többé nem kell fizikai hozzáféréssel rendelkezniük az adatrögzítőhöz, hogy megváltoztassák annak beállításait. Ez különösen akkor kényelmes, ha az eszközök nehezen hozzáférhető helyeken vannak, vagy ha a helyszíni személy nem rendelkezik a konfiguráláshoz szükséges műszaki ismeretekkel. Amikor egy naplózót egy újjal cserélnek le (pl. kalibrálás során), az újonnan hozzáadott naplózó átveszi a régi naplózó beállításait.

Efento Cloud remote sensor configuration

Automatikus kijelentkezés

Az áprilisi frissítésben megváltoztattuk az automatikus kijelentkezési funkció működését. Eddig a platform 15 perc inaktivitás után automatikusan kijelentkezett a felhasználó. A frissítés után minden felhasználó egyénileg beállíthatja azt az üresjárati időt, amely után automatikusan kijelentkezik az Efento Cloudból, vagy teljesen letilthatja ezt a funkciót.

Efento cloud auto logout