Efento blog

Efento Cloud új funkciók – 2023 november

Örömmel tájékoztatjuk, hogy az Efento Cloud platform újabb frissítést kapott. Számos új funkciót vezettünk be, többek között: a 4-20 mA / 0-10 V analóg érzékelők teljes körű támogatása a mért értékek konvertálására szolgáló egyéni képletekkel együtt, részletes információk az eszközök jelparamétereiről és állapotáról, fejlettebb meghívásfolyam és a felhasználók riasztási szabályokhoz való hozzárendelésének új rendszere. Az összes változtatást az Efento Cloud felhasználói kézikönyv ismerteti.

Egyedi konverziós formulák 4-20 mA, 0-10 V érzékelőkhöz és impulzusszámlálókhoz

Az Efento Cloud legutóbbi frissítésében az egyik legfontosabb új funkció az analóg érzékelők (4-20 mA / 0-10 V) és impulzusszámlálók által mért értékek emberi olvasásra alkalmas adatokká történő átalakításának lehetősége. Mostantól meghatározhatja a céltípust (egységeket) egy analóg érzékelő számára, és megadhatja azokat a szabályokat, amelyek alapján az érzékelő által végzett mérések alapján kiszámítja a kimeneti értéket. A formula ráadásul függhet a mérés értékétől is. Lehetőség van arra, hogy minden szabályhoz legfeljebb 6 szegmenst határozzon meg, és mindegyikhez más formulát használjon (pl. ha a mért érték 10 mA alatt van, akkor az 1. képletet használja; ha a mért érték 10 mA felett van, akkor a 2. képletet). Egyetlen konverziós szabályt több, a szervezethez hozzáadott érzékelő is használhat. Ez a funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bármilyen típusú érzékelőt hozzáadjanak az Efento Cloudhoz 4-20 mA / 0-10 V analóg átalakítók használatával. Az átalakítási formulák konfigurálása az Efento mobilalkalmazáson keresztül is elérhető Androidhoz.

Efento cloud - formula editor

A konverziós szabályok szerkesztője lehetővé teszi egyéni formulák hozzáadását 4-20 mA, 0-10 V érzékelők és impulzusszámlálók számára. Lehetőség van az egyes szabályok céltípusának meghatározására az egyes szegmensekben az átalakításhoz használt formulákkal együtt.

Efento Cloud - formula manager

 

A csatorna formula kezelőjében ellenőrizheti a definiált szabályokat, szerkesztheti/törölheti azokat és ellenőrizheti az előzményeket.

NB-IoT érzékelők jelparaméterei

Mostantól ellenőrizheti az egyes NB-IoT-érzékelők jelminőségére vonatkozó részletes információkat. A platform tárolja az RSSI, RSRP, RSRQ, SINR és ECL szintet. A színkódolás lehetővé teszi a rossz lefedettségben található eszközök egyszerű azonosítását. Az adatok háromnaponta frissülnek. A platform továbbá tárolja azokat az információkat, amelyek lehetővé teszik az eszköz helyének meghatározását a Cell ID alapján. A felhasználók hozzáférhetnek a legfrissebb értékekhez és a múltbeli adatokhoz is.

NB-IoT sensors signal parameters

Mostantól ellenőrizheti NB-IoT érzékelőinek jelparamétereit az Efento Cloudban

Az Efento Gateways állapota

A frissítés után minden Efento Gateway információt küld az állapotáról az Efento Cloudnak. Ez alapján ellenőrizheti telepítésének “egészségi állapotát”. Az információ tartalmazza a gateway állapotát (OK / Elveszett), az utolsó adás időbélyegét, a gateway hatósugarában lévő érzékelők számát és a gateway firmware verzióját.

Efento gateway statuses in Efento Cloud

Az Efento Gateway-ek állapota mostantól az Efento Cloudban is megjelenik

Riasztási szabályok konfigurálása

A frissítés után már nem kell megadnia az értesítések címzettjeinek telefonszámát / e-mail címét. Új szabály konfigurálásakor a felhasználók listájából kiválaszthatja a címzetteket és az értesítési csatornákat. Ennek a megközelítésnek az az előnye, hogy amikor egy felhasználó megváltoztatja az e-mail címét vagy telefonszámát, csak annyit kell tennie, hogy a profilbeállításaiban módosítja, és az összes szabály automatikusan frissül.

Efento cloud - rules notifications configuration
Új szabály hozzáadásakor mostantól kiválaszthatja a kiválasztott felhasználókat és azok értesítési csatornáit a listából.

Továbbfejlesztett meghívási rendszer

Az új meghívókról szóló információk mostantól láthatóak a platformon. Az e-mailes meghívókon felül a felhasználók egy párbeszédpanelen kapnak értesítést arról, hogy meghívást kaptak egy szervezetbe. A meghívás megerősítése mostantól egyetlen kattintást igényel.