bg-leki-szczepionki

Feltételek nyomon követése kórházakban

Vezeték nélküli rendszer a fizikai mennyiségek megfigyelésére

A vonatkozó előírásoknak és szabványoknak megfelelően a kórházak folyamatos monitorozást igényelnek, mint például a hőmérséklet, páratartalom vagy nyomáskülönbség a magas tisztasági osztályba besorolt helyiségekben.
Vészhelyzet esetén (pl. a vakcinahűtő hőmérséklete hirtelen emelkedése vagy csökkenése esetén) a kórház személyzetét SMS-ben vagy e-mailben kell értesíteni. Ezenkívül a gyógyszerek vagy oltóanyagok tárolási körülményeinek megerősítéséhez dokumentáció céljából jelentést kell készíteni, amely igazolja a gyógyszerkészítmények tárolási körülményeit. A kórházakban mindegyik kórteremben sok eszköz és szoba található, ahol a környezeti feltételeket ellenőrizni kell. Fontos ezért az összes adat egy platformon történő összegyűjtése, valamint a rendszer további mérési pontokkal történő kibővítésének képessége.

Mit és hol kell megfigyelni?

KÓRHÁZI GYÓGYSZERTÁR

A kórházi gyógyszertár, amely valamennyi kórházi osztályt ellát gyógyszerekkel és orvostechnikai eszközökkel, folyamatos nyomon követést igényel a hűtőszekrények hőmérsékleten, valamint a hőmérsékletet és a páratartalmat azokban a helyiségekben, ahol a gyógyszereket és az orvostechnikai eszközöket tárolják.

A gyógyszerek, oltások stb. Optimális tárolási körülményeinek fenntartása befolyásolja azok biztonságát és hatékonyságát.

A rendeletek szerint mind a hűtőszekrényekben, mind a gyógyszereket és orvostechnikai eszközöket tartalmazó helyiségekben állandó hőmérsékleti ellenőrzés szükséges.

MŰTŐK ÉS MAGAS TISZTASÁGÚ SZOBÁK

Nagyon fontos a megfelelő paraméterek biztosítása a speciális tiszta helyiségekben, ideértve a a műtőben, a szövet-tipizáló laboratóriumokban, az őssejt bankokban, valamint a műtőben található műtőben és más aszeptikus helyiségben.

A helyiségek között, ahol a levegő abszolút sterilitása szükséges, nyomáskülönbség-rögzítőket kell felszerelni, amelyek lehetővé teszik a nyomáskamra-reteszekkel összekapcsolt helyiségek közötti megfelelő nyomáskülönbség fenntartásának ellenőrzését. A helyiségek közötti légáramlás szükséges irányának biztosítása megakadályozza a szilárd részecskék, mikroorganizmusok, fertőtlenítő gőzök stb. Behatolását a tiszta helyiségbe. További információ a témáról a kórházakban a nyomáskülönbség ellenőrzéséről szóló cikkben található.

LABORATÓRIUM

A laboratóriumokban nagyon fontos kérdés az állandó hőmérséklet-szabályozás olyan eszközökben, mint a kriostatok, alacsony hőmérsékleti fagyasztók, -50 ° C-ig tartó fagyasztók, hűtőszekrények vagy inkubátorok. Az optimális hőmérsékleti feltételek fenntartása az eszközökben befolyásolja a teszteredmények helyességét és növeli egyes anyagok tárolásának biztonságát.
A hőmérsékletet a hűtőszekrényekben, -50 ° C-ig működő fagyasztókban és az inkubátorokban hagyományos hőmérséklet érzékelőkkel vagy külső szondával biztosítják.
-50 ° C alatt működő fagyasztókban és kriostatokban (speciális eszközök az őssejtek tárolására, folyékony nitrogéngőzökkel -196 ° C-ra hűtve) alacsony hőmérséklet érzékelőket kell felszerelni.

BETEG SZOBÁK

A kórházi szobákban a levegő minősége szintén fontos kérdés. A levegőminőség-érzékelő kiszámítja az IAQ-t (beltéri levegőminőség), amely a helyiség levegőminőségét mutatja az illékony szerves vegyületek koncentrációja alapján. Ezenkívül az érzékelő méri a levegő hőmérsékletét és relatív páratartalmát, amelyek a VOC koncentrációval kombinálva teljes képet mutatnak a szoba körülményeiről.

ÉTKEZDE

A HACCP követelményei szerint az egészséges és jó minőségű ételek vendéglátóiparban történő elkészítésének egyik alapfeltétele a tárolt termékek állandó hőmérséklete. A hőmérsékleti / páratartalom-felvevőket fagyasztókba és hűtőházakba, száraz raktárakba helyezik, ahol az élelmiszereket tárolják.

Megoldások

A különféle fizikai mennyiségek figyelésére szolgáló megoldás a teljes Efento Cloud távfelügyeleti rendszer. A rendszer lehetővé teszi az adatok gyűjtését és megjelenítését a felvevőkről (például diagram vagy táblázatok formájában), valamint automatikus jelentések előállítását. A beállított küszöbérték túllépése esetén a rendszer tetszőleges számú felhasználó számára értesítést küldhet e-mailben és SMS-ben.

Felhasználói visszajelzések

“Az Efento rendszer lehetővé tette a hőmérséklet és páratartalom figyelését a kórházi gyógyszertár hűtőszekrényeiben és szobáiban. Az ellenőrzött paraméterek túllépésével kapcsolatos SMS és e-mail információk lehetővé teszik a gyógyszertár nyitvatartási idején kívüli beavatkozást. Jó védelmet nyújt a gyógyszertárban tárolt gyógyszereknek és orvostechnikai eszközöknek.

A rendszer lehetővé teszi kívülről (a gyógyszertáron kívül) a hőmérséklet megtekintését, jelentések készítését, kábelcsatlakozásokat nem igényel, ugyanakkor több ponton is mérést tesz lehetővé.

Olyan helyeken fogják használni, ahol a mérési pontok elhelyezkedése miatt a vezetékes csatlakozások akadályt képeznek.

Véleményünk szerint a jó kapcsolat a Társasággal, az efento rendszer megfelelő konfigurációjának megválasztásában nyújtott segítség, a könnyű telepítés és a folyamatos működés az Efento rendszer magas szintű minősítését eredményezi. “

A Tervezési és Nyilvántartási Osztály vezetője,
4 Katonai Klinikai Kórház az SP ZOZ Poliklinikával, Wroclawban

“A rendszer megvalósításának célja a berendezések és a tiszta helyiségek környezeti feltételeinek távoli, karbantartás nélküli felügyelete volt. Az Efento rendszer telepítése előtt felmerült a tiszta helyiségekbe telepített eszközök napi figyelésének problémája. Ezt a figyelést a tiszta helyiségbe történő mindennapi belépéshez társították ezen eszközök állapotának áttekintése céljából, ami jelentősen megnövelte e szobák használatának költségeit. Az Efento rendszer támogatja mind a beltéri környezeti paramétereket, azaz a páratartalom, a hőmérséklet és a nyomáskülönbséget a helyiségek között, valamint figyeli a hűtőszekrények hőmérsékletét és az alacsony hőmérsékletű kriosztátok hőmérsékletét a fagyasztott transzplantációs anyag tárolására.

Az Efento rendszer folyékony nitrogén-kriosztátokban történő felhasználása kiküszöböli a tartályok napi nyitását a hőmérséklet szabályozására. Ez volt az egyik legfontosabb probléma számunkra, mivel ezen eszközök napi leltárának, valamint az eszköz belsejében és a külső hőmérsékleten belüli jelentős különbségeknek köszönhetően megsérültek ezeknek az eszközöknek a tömítései. A tárolt anyagok biztonsága javult az e-mail és SMS értesítések rendszerének köszönhetően, munkaidőn kívül is.

Az intuitív, olvasható és egyértelmű Efento Cloud számítógépes rendszer, amely támogatja a felvevőket, egyszerűen használható, a nemzeti követelményekhez és szabványokhoz igazítva. Ez a platform lehetővé teszi, hogy jelentéseket készítsen bármilyen riasztással, és megerősítse a riasztások kézhezvételét.

Az Efento-val való együttműködés kedves, kellemes légkörben zajlott, teljes mértékben hozzájárulva a teljes megfigyelési rendszer megtervezéséhez és megvalósításához. Tehát örömmel és meggyőződéssel, azt javaslom, hogy működjön együtt az Efento céggel.

A vérsejtbank vezetője,
Gyermekkórház Krakkó

EFENTO CLOUD – könnyű kezelhetőség, nagyszerű lehetőségek

Érzékelők jelenlegi állapota

Az Efento Cloud lehetővé teszi a gyors és egyszerű szűrését és rendezését az érzékelőknek. A szenzorok szűrhetik a nevét, sorszámát, a megmért fizikai mennyiségét, vagy a helyszínt. Ezen felül gyorsan kiszűrhetők a törött érzékelők, alacsony elemfeszültséggel rendelkezők, illetve kikapcsolt állapotban lévők.

Alapvető fontosságú (kedvenc) érzékelők

Az alapvető fontosságú érzékelők megjelölésével gyorsan és könnyen elérhetik a legfontosabb méréseket, különösen, ha azokat nagyobb gyakorisággal kell ellenőrizni. Adja az érzékelőt a csillagra kattintva a kedvencek csoportjához. Kiválasztása csak a döntő fontosságú érzékelőkből, ilyenkor válassza ki a menüben a csillaggal megjelölt szűrőből.

Riasztási szabályok

Tetszőleges számú riasztási szabályt hozhat létre és kijelölheti hozzá az érzékelőket minden szabályhoz. A szabály állhat eseményből, állapotból és cselekvésből, például: ha a hőmérséklet 10 fok fölé emelkedik, a platform SMS riasztást küld a kiválasztott címzetteknek. A szabályok hozhatók létre bármilyen módon, például az átvevők különböző csoportjait figyelmeztetni a különböző küszöbértékek meghaladásáról (alsó és felső), vagy csak akkor rögzítik a rendszerben amikor azt meghaladta (riasztások küldése nélkül, stb)

SMS és e-mail riasztások

A platform riasztást küld tetszőleges számú felhasználónak / címzettnek minden formában, SMS szöveges üzenetekben és e-mailekben.

Mérések rögzítése

Az Efento érzékelők által végzett mindent mérést az Efento Cloud platform rögzíti. A világ bármely pontjáról Ön hozzáférhet 24 órában egy webböngészőn keresztül. A méréseket a platform 5 évig tárolja és gondoskodunk az adatok teljes biztonságáról.

Különböző fizikailag eltérő mennyiségek mérése

Efento Cloud támogatja szenzorok fizikailag különböző mennyiségek mérését (például hőmérséklet, páratartalom, légköri nyomás). Egy új szenzor hozzáadása után a platform automatikusan felismeri a mért fizikai mennyiséget, és csak akkor kell a kívánt helyzet elérésénél hozzárendelni a riasztási szabályt.

Jogosultsági szintek

A felhasználók számára a szervezeten belül létrehozhat rendszergazdai fiókokat a felhasználó, amelyik közölük beállíthatja a rendszert (pl megszövegezi a riasztási szabályokat, meghatározza az érzékelők felhasználását egy adott helyen, új felhasználókat adhat hozzá), a számlák kezelője, amely hozzáférést biztosít az adatokhoz és képes néhány beállítást módosítani (pl szabályok), valamint az analitikus számlákhoz való adat hozzáféréssel, de anélkül, hogy képes lenne megváltoztatni a beállításokat.

Hozzáférés az érzékelőkhöz

A hozzáférési jogokat lehet korlátozni meghatározott helyeken, így a felhasználók például Párizsból nem férhetnek hozzá az adatokhoz, például New York-ból.

Helyszínek

Az Efento Cloud segítségével könnyen szervezhetők helyek és az érzékelőket azokhoz rendelheti. A platform lehetővé teszi feltérképezni a szervezet struktúráját egy fa formájában és egyedi érzékelőket hozzárendelni az ágain. A csoportosításra nem vonatkozik semmilyen korlátozás, használhat földrajzi alapokat (pl Ország -> Régiók -> Városok -> Szolgáltatások), funkcionális alapon (pl. szálláshely típusa -> Város -> Cím), vagy bármely más, ami alkalmas a szervezet számára.

Riportok

A mérésekről egy kiválasztott időn belül lehetséges bármikor exportált jelentéseket (pdf és csv) formátumban elküldeni. Mi több, az Efento Cloud automatikusan küld jelentéseket minden e-mailre a kiválasztott gyakorisággal (például naponta egyszer, hetente egyszer, havonta egyszer). Nem kell emlékezni, hogy mikor készítsen egy heti jelentést a hőmérséklet mérésekről, akkor megkapja például minden hétfőn az e-mail címére!

Táblázatok

Az adatok bármely periódusban megjeleníthetők, mint egy grafikon, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan ellenőrizni tudja, hogy a beállított riasztási küszöbértéket nem lépték-e túl.

Eseménytörténet

Minden esemény, mint a riasztások, amelyet a meghaladó riasztási küszöbértékek okoznak, a kommunikáció elvesztése egy érzékelővel, a mért értékek visszatértek a biztonságos tartományba, tárolja a rendszer és a bejelentkezés után a rendszer gyorsan helyreállíthatja a listát az eseményeknek az adataival és azok előfordulásuk időpontjával.

HŐMÉRSÉKLET ÉS EGYÉB FIZIKAI ÉRTÉKEK MÉRÉSE

HŐMÉRSÉKLET ÉRZÉKELŐ

Az Efento hőmérséklet érzékelők a hőmérsékletet 0,4°C-os pontossággal mérik, a -20°C és a +70°C közötti tartományban, és 0,5°C a -35°C és a -20°C közötti tartományban. Mindegyik készülék 60.000 mérést tud rögzíteni a memóriájában. Tartománya: 100 méter nyílt terepen, az elem élettartama: min. 2 év

HŐMÉRSÉKLET ÉS PÁRATARTALOM ÉRZÉKELŐ

Az Efento hőmérséklet és a páratartalom érzékelők a hőmérsékletet 0,4°C pontossággal mérik -10°C és +70°C közötti tartományban, és a relatív páratartalmat (RH) 4% pontossággal. Az eszköz akár 60.000 mérést rögzíthet. Tartománya: 100 méter nyílt terepen, az elem élettartama: min. 2 év

EFENTO GATEWAY kapcsolatot hoz létre a szenzorok és a platform között

Az Efento Gateway támogatja a Bluetooth és Ethernet interfészt, amely lehetővé teszi az érzékelőkről érkező mérések vételét és az adatok továbbítását a Efento Cloud platformhoz. Az Efento Gateway beépített memóriával rendelkezik, amely tárolja az adatokat, melyet az érzékelők szolgáltatnak. Abban az esetben, ha átmeneti kommunikációs problémák jelentkeznének az átjáró és a szerver között, a hiányzó adatok elküldhetők, miután újrakezdődött a kommunikáció. Az adatai még soha nem volt ilyen biztonságban!

FŐBB JELLEMZŐK

 • Kapcsolat az érzékelőkkel bárhol a világon – Efento Gateway adatokat gyűjt az érzékelőkről és elküldi azokat az Efento Cloud platformhoz.
 • Beépített memória – az Efento Gateway akár 100 000 mérés mentésére alkalmas – abban az esetben, ha ideiglenesen elvész az átjáró és a szerver közötti kapcsolatot, a hiányzó adatok elküldhetők, miután helyreállt a kapcsolat.
 • Könnyű konfiguráció – a berendezés előre konfigurált és azonnal működőképes miután kivette a dobozból. További konfiguráció kevesebb mint 2 perc alatt!
 • Támogatás akár 100 érzékelő számára – egy Efento Gateway képes a méréseket 100 hőmérséklet és páratartalom érzékelőről továbbítani. Ha több érzékelőre lenne szüksége, egyszerűen használjon egy másik átjárót.
 • 5 VDC vagy PoE tápellátás – használja ki a kívánt opciót. A PoE + opció alkalmazása szükségtelenné teszi további kábelek alkalmazását és a konnektor használatát.

ALACSONY KÖLTSÉGEK, gyors megvalósítás

Az Efento Cloud egy szerver infrastruktúrára van telepítve, amely egy adatközpontban található a legmagasabb szintű biztonságot szolgáltatva. Gondoskodunk a platform frissítéséről, karbantartásáról és az adatbiztonságról, egyszerűen csak használjon mindent, amit a platform kínál, anélkül, hogy aggódnia kellene a szerverek beállításáról és karbantartásáról. A hozzáférés a platformhoz mindig ingyenes lesz.
 • Ingyenes hozzáférés a platformhoz

  Hozzáférés a platformhoz mindig ingyenes lesz

 • Hozzáférés bárhonnan a Földön

  Jelentkezzen be a platformba egy web böngészőn keresztül, akkor már nem kell további szoftvert telepíteni

 • Korlátlan számú felhasználó

  Az adathoz való hozzáféréshez az Ön érzékelőiről bármennyi felhasználót hozzáadhat

 • Email és SMS* értesítések

  A platform értesíti, ha a beállított küszöbértékeket túllépte

 • Villámgyors konfiguráció

  Felejtse el egy szerver vásárlását, telepítését és szoftver konfigurálását

 • Platform a felhőben

  Gondoskodunk a platform frissítéséről, karbantartásáról és az adatbiztonságról, egyszerűen használja minden ajánlott platformunkat

*a számla fel van töltve, a vonatkozó mobilszolgáltató szerinti árakhoz

Efento Cloud teszt minden kötelezettség nélkül!

Ha nem biztos benne, hogy az Efento Cloud a legjobb megoldás az Ön számára, akkor kölcsön adunk egy Efento Gateway-t és két érzékelőt. Így láthatja, hogy milyen kényelmes a platform!

Gyakran ismételt kérdések

A platform használatához kapcsolódnak egyéb más költségek?

A platform használata mindig teljesen ingyenes lesz. Minden további költség az SMS riasztások küldésénél merül fel. Általában SMS üzenetek küldése nem ingyenes. Költsége függ a GSM opció használatától és lehet viszonylag alacsony.

Hány érzékelő / felhasználó / hely / riasztási szabály társítható egy fiókkal?

Nincsenek határok. Ez az Ön fiókja és annyit állít be, amennyire szüksége van.

Lehet SMS-eket / e-maileket küldeni több címzettnek?

Igen. Határozza meg a szabályt, akkor adhat hozzá korlátlan számú címzettet.

Szükséges a használatához WiFi hálózat?

Nem. Az Efento érzékelők Efento Gateway-el komunikálnak a Bluetooth Low Energy technológiával, miután az Efento Gateway továbbítja az adatokat az Efento Cloud-hoz Ethernet protokoll használatával. Tehát a platformmal való kommunikációhoz az Efento Gateway-nek kapcsolódni kell az internethez LAN kábellel.

Mi a helyzet az adatbiztonsággal?

Az adatátvitel az Efento Gateway és Efento Cloud között titkosított, így senki sem képes jogosulatlanul hozzáférni, vagy elkapni az adatokat. Csak Ön és azok a személyeknek lehetséges, akiknek engedélyezik az adatokhoz való hozzáférést.

Az Efento Cloud platform az Amazon szervereket használja (AWS). Ezek most az egyik legbiztonságosabb szerverek a világon. Teljes redundanciát biztosítunk – ha az Efento Cloud szerver akadályoztatva van, automatikusan elindul a proxy szerver, ezt gyakorlatilag a platform működésében a különbséget észre sem veszi. Mi hozzáférést biztosítunk az öt évvel ezelőtti összes mérésre. Ha szeretne többet megtudni az Efento Cloud biztonságáról kattintson ide.

Létezik Efento érzékelő mérésre ... (fizikai mennyiségre)?

Ebben a pillanatban az Efento platform hőmérséklet és páratartalom mérésére kínál érzékelőket. Mi fokozatosan tervezünk bevezetni érzékelőket más fizikai mennyiségek mérésére. Ha a használni kívánja az Efento Cloud platformot egy adott fizikai mennyiség mérésére, kérjük lépjen kapcsolatba velünk.

Van / mikor lesz elérhető ... (funkció)?

Arra törekszünk, hogy folyamatosan fejlesszük a platformot és új funkciókat hozzunk létre. Ha van egy ötlete, milyen funkciókat tegyük hozzá, kérjük írja meg nekünk. Rendszeresen hozunk létre újabb funkciókat, amelyeket a felhasználók javasoltak és ezáltal a platform univerzálisabb és felhasználóbarátabb lett számukra.

Tud API szolgáltatást az integrációra?

Igen. Ha Ön szenzorok gyártója, lépjen kapcsolatba velünk, és az API lehetővé teszi az adatátvitelt a platformra. Ha viszont azt szeretné, hogy az adatok a platformról az alkalmazásához / weboldaldalához / ERP programhoz kerüljön, akkor látogasson el a “Support” részhez további információkért.

Az Efento Cloud vezeték nélküli rendszer a környezeti feltételek figyelésére. A rendszer Efento nyilvántartásokból áll, amelyek megmérik egy adott fizikai mennyiséget, majd az adatokat továbbítják az Efento Bluetooth Gateway – Ethernet hálózathoz, ahonnan továbbítják azokat a „felhő” platformra – Efento Cloud. A rendszer telepítése a felvevők megfelelő pontokon történő elosztására vezetékek nélkül szükséges.

A felvevők olyan akkumulátorral működnek, amely biztosítja karbantartásmentes működését legalább két évig. A felvevő maximális hatótávolsága kb. 100 m egy nyitott térben, a helyiségek belsejében lévő távolság erősen függ az épület építészetétől vagy a sávszélességtől.

Az Efento Cloud platformon 13 szerver működik, amelyek párhuzamosan működnek, különböző helyeken. Ennek a megoldásnak köszönhetően, ha az egyik szerverre történő adatátvitel meghibásodik vagy probléma merül fel, funkciójukat a többiek veszik át. Ez a megoldás biztosítja a platform folyamatos működését és a mérési adatok teljes biztonságát. A felhasználó általi üzemeltetés és karbantartás költségei elhanyagolhatóak, mivel az Efento Cloud platformot, amelyet a “felhőben” tartanak fenn, a gyártó – Efento – kezeli és frissíti ingyenesen.

Az Efento Cloud megoldás lehetővé teszi az adatok gyűjtését és megjelenítését a felvevőktől (például diagram vagy táblázatok formájában), valamint automatikus jelentések létrehozását. A beállított küszöbérték túllépése esetén a rendszer tetszőleges számú felhasználó számára értesítést küldhet e-mailben és SMS-ben.