bg-monitoring-temp-i-wilgotnosci-2

Hőmérséklet és páratartalom

Rögzítése lakóterekben és irodahelyiségekben

Nézzen be az E-Boltba

Az Efento Logger egy vezeték nélküli hőmérséklet és páratartalom adatgyűjtő/rögzítő okostelefonokkal és táblagépekkel kommunikál Bluetooth 4.0 funkcióval. Az adatgyűjtő azokat a memóriájába menti, akár 28 000 mérést, amelyek később vezeték nélkül továbbíthatók egy telefonra vagy tabletre. Az Efento Logger támogatja az ingyenes alkalmazást az Android készülékek számára. Az Efento Logger egy egyszerű módja a hőmérséklet és a páratartalom rögzítésére a lakó- és irodaházakban.

Miért az Efento Logger?

 • Könnyű kezelhetőség

  Nincs szüksége mindenféle számítógépre, driverekre, kábelekre

 • Magas memória kapacitás

  Akár 28 000 mérést ment

 • Egyszerű használat

  Vezeték nélküli adatgyűjtők megnövelt hatótávolsággal és hosszú élettartammal

 • Hőmérséklet és a páratartalom regisztrációja

  A komfortos körülményekre vigyáz az ingatlanokban

Efento Logger okostelefonokkal és tabletekkel működik

Az adatok továbbításánál a vezeték nélküli kommunikációs technológia lehetővé teszi a méréseket anélkül rögzíteni, hogy fizikai hozzáférést biztosítanánk az készülékhez – hozzáférése van a jelenlegi és korábbi hőmérséklet és a páratartalom mérésekhez másodperceken belül!

A Efento Loggerek hőmérséklet és a páratartalmat rögzíti, amely lehetővé teszi a felügyeletét és ellenőrzését ezeknek a paramétereknek bármilyen lakó-vagy irodahelyiségnek.

Elegendő, ha tartományon belül van a logger, letöltheti az adatokat. Egy készülék korlátlan számú loggert támogathat – egyszerűen válasszon ki egyet közölük a kijelzőn.

A legkényelmesebb hőmérséklet és páratartalom regisztrátort használni

Felejtse el a számítógépet, a drivereket, a kábeleket!

Nézze meg az oktató videót, megláthatja mennyire könnyű ez

Hőmérséklet és páratartalom szobákban

A szobának a hőmérséklet és a páratartalmát elsősorban a céljától függően kell megválasztani. Feltételezzük az ideális szintek az embereknél 20-23°C (hőmérséklet) és 40-60% (relatív páratartalom). Ezek az értékek biztonságosak a belső térben és a jellegzetes tárgyaknál, mint a bútorok, könyvek, vagy szövetek.

HOGYAN VÁLASSZUK KI A MEGFELELŐ HŐMÉRSÉKLETET ÉS PÁRATARTALMAT A SZOBÁKBAN?

Szálláshely és iroda

 • 20-22˚C hőmérséklet – ez a tartomány jelenti a hőkomfortot az emberek számára – olyan állapot, amelyben az emberek elégedettnek érzik a termikus környezetet anélkül, hogy meleg- vagy hideg lenne. Az ilyen hőmérsékleteknek kellene érvényesülni a lakásokban, házakban és irodákban. A túl alacsony hőmérséklet kellemetlenséget okoz, a túl magas – álmosságot és a túlzott izzadást. Kivételt képez ez alól a hálószoba, ahol a hőmérséklet alacsonyabb is lehet (18-20˚C).
 • Relatív páratartalom 30-65%-on belül – kényelmet biztosít az embereknek, és biztonságos a tárgyaknak, az épületnek és az épület magának. A túlzott nedvesség hatására penész, gombák és vírusok telepednek le és káros következményekkel járhat mind a lakókra/felhasználókra a helyiségekre és az épület szerkezetére. Másrészt, a túl alacsony páratartalom bőrirritáló kiszáradást, légzési nehézségeket és általános rossz közérzet okoz, de általában nincs káros hatása a tárgyakra és az épületre.
 • Azt is érdemes megfigyelni, hogy a páratartalomban különbség figyelhető meg a különböző évszakokban, például Európában a páratartalom a külső levegőben nyáron akár 80%, míg télen mindössze 20% . Ezen kívül a központi fűtési rendszerekben általában lényegesen alacsonyabb a páratartalom az épületek belsejében.

Archívumok / könyvtárak

Ezeket a létesítményeket általában hasonló módon kell kezelni, mint a múzeumokat/galériákat. A hőmérséklet és a páratartalmat megfelelően kell kiválasztani és fenntartani, hogy az ne érintse hátrányosan a tárolt elemeket a szobákban. A hőmérséklet és a páratartalmat rögzíteni kell együtt a történelmi értékekkel. Nincs jelentős változás a hőmérséklet és a páratartalom értékekben az engedélyezett állami, vagy speciális archívumok tekintetében. Például a vonatkozó előírások szerint Lengyelországban a következő értékek az ajánlottak a tárolt tárgyak függvényében a hőmérséklet és a páratartalom esetében:

 • Papír – hőmérséklet a 14-18˚C tartományban, a relatív páratartalom a 30-50% -os tartományban. Elfogadható napi hőmérséklet ingadozás +/- 1C, a még elfogadható napi páratartalom ingadozás +/- 3%
 • Fekete-fehér és színes fényképek, filmek – hőmérséklete 3-18˚C, a relatív páratartalom 20-50%. Elfogadható napi hőmérséklet ingadozás +/- 2C, elfogadható napi páratartalom változás +/- 5%
 • Mágnesszalagok – hőmérséklet 8-18˚C, a relatív páratartalom 20-50%. Elfogadható napi hőmérséklet ingadozás +/- 2C, elfogadható napi páratartalom változás +/- 5%
 • Adathordozók – hőmérséklet 12-18˚C, a relatív páratartalom 20-40%. Elfogadható napi hőmérséklet ingadozás +/- 2C, elfogadható napi páratartalom változás +/- 5%

Üres szobák/épületek

A helyiségek esetében, amelyeket nem használnak (például üres lakások, az épületben nem használt emeletek, egy irodaház fel nem használt része), a hőmérséklet nem süllyedhet 14° C alá. Az alacsonyabb hőmérséklet is káros hatással van a helyszínre. Az is nagyon fontos, hogy biztosítsák a megfelelő páratartalmat a nem használt szobákban. A túl magas páratartalom (65% feletti) penészedés kialakulásához vezethet, ami véglegesen károsíthatja a szoba belsejét, és még az épület szerkezetét is.