Akkreditált tesztlaboratórium - UO Technológia - AZ EFENTO CLOUD HŐMÉRSÉKLET FELÜGYELETI RENDSZER MEGVALÓSÍTÁSA

“Elégedettek vagyunk az Efento rendszerrel.

Laboratóriumunkban az Efento rendszer helyettesíti a hőmérséklet és páratartalom kézi mérését, valamint a környezet, a hűtők és mélyhűtők mérését. A rendszer intuitív és felhasználóbarát, a telepítés pedig nagyon egyszerű volt.”

Kutatási és Fejlesztési Főiskola UO-Technologia laboratórium

Ügyfél

Az akkreditált laboratórium, az UO – Technology egy modern laboratórium, amely megvizsgálja a gyümölcsök és zöldségek fizikai-kémiai paramétereit, valamint a növényvédő szerek maradványait.

Probléma

A laboratóriumokban nagyon fontos kérdés az állandó hőmérséklet-szabályozás olyan eszközökben, mint a hűtőszekrények, fagyasztók vagy inkubátorok. Az eszközök optimális hőmérsékleti feltételeinek fenntartása befolyásolja a vizsgálati eredmények helyességét, és növeli az egyes anyagok tárolási biztonságát.

Megoldás

Az ügyfél úgy döntött, hogy az Efento érzékelőket telepít a laboratórium állandó hőmérséklet-felügyeletére. Tucatnyi érzékelő található az inkubátorokban, hűtőszekrényekben, alacsony hőmérsékletű fagyasztókban és olyan helyiségekben, ahol a hőmérsékletet és páratartalmat figyelni kell. A megfigyelt hőmérsékletek tartománya -75°C-tól + 27°C-ig terjed. A vásárlás előtt minden érzékelőt egy akkreditált laboratóriumba küldtek, amely kalibrálta az ilyen eszközöket.

Az Efento Cloud platform 13 szerverből áll, amelyek párhuzamosan különböző helyszíneken dolgoznak. Az egyik szerver adatátvitelének meghibásodása vagy gondja esetén a funkcióikat átveszi a fennmaradóknak. Ez a megoldás biztosítja a platform folyamatos működését és a mérési adatok teljes biztonságát. Ha a beállított küszöbértékeket túllépte, a rendszer lehetővé teszi az értesítések küldését bármely felhasználó számára e-mailben és SMS-ben.

Eredmény

Az Efento Cloud megoldás lehetővé tette a laboratóriumban található készülékek állandó hőmérséklet-felügyeletét. A rendszer szöveges üzenetben tájékoztatja a küszöbértékek túllépését. Ez lehetővé teszi, hogy a személyzet reagáljon, ha bármelyik eszköz a megfelelő tartományon kívül működik.

A laboratóriumi eszközök állandó hőmérséklet-szabályozás alatt állnak
Időtakarékos – automatikus adatgyűjtés és jelentéskivonatok
Nagyon egyszerű és gyors konfiguráció